Hakkari'deki Patlama

Hakkari Emniyet Müdürlüğü, BDP Milletvekili Esat Canan`ın, "Hastanede yaralı polis bulamadık" açıklamasının ardından, bombalı saldırıyla ilgili bazı fotoğraf, görüntü ve belgeleri basın mensuplarına dağıttı.

Hakkari'deki Patlama
  Önceki akşam Bulvar Caddesi`nde bulunan Ertunç İş Merkezi önünde meydana gelen patlamada 7`si polis memuru 27 kişi yaralanırken , Zeki Yeşil ( 21 ) isimli bir üniversite öğrencisi ise hayatını kaybetmişti . Çevik Kuvvet Şubesi ekibini taşıyan ve içerisinde 10 polis memurunun bulunduğu servis aracına yönelik bombalı saldırıda araçta hasar meydana gelirken , 7 polis memuru yaralanmıştı . Polis memurlarından 4`ü ayakta tedavi edilirken , 3 polis memuru ise ağır yaralanmıştı . Olay sonrası Hakkari DevletHastanesi`nde ilk tedavileri yapılan polis memurları , daha sonra Hakkari Asker Hastanesi`nde tedavi altına alınmıştı . Ağır yaralı 2 polis Adana`ya , diğeri ise İzmir`e sevk edilmişti .

BDP MİLLETVEKİLLERİNE GÖRÜNTÜLÜ VE BELGELİ CEVAP Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü , hasar gören polis aracındaki kan izleri ve Vali Türker`in hastanedeki polisleri ziyaret etmesinin görüntüleri ile polislerin silahla yaralandığına dair hastane raporlarını basınla paylaştı .

Önceki gün Hakkari Devlet Hastanesi`nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Hakkari BDP Milletvekili Esat Canan , basına yaptığı açıklamada , " Hakkari Valisi hastanede polis memurları olduğunu söylemişti . Onları da ziyaret etmek istedim . Hastanede araştırdık , yaralı polis memuru bulamadık . Hastanede yaralı polisin olmadığı bana ifade edildi " şeklinde beyanlarda bulunmuştu .
Kaynak: İHA