Fransa’ya Ekonomik Tepki: Bu Ülkeye Gitmeyeceğiz

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Fransa’nın sözde Ermeni soykırımı kanun tasarısıyla tarihi bir hatanın eşiğine geldiğini, tepki olarak bu ülkeye gitmeyeceklerini söyledi.

Fransa’ya Ekonomik Tepki: Bu Ülkeye Gitmeyeceğiz
  Özer , yaptığı yazılı açıklamada seçim sürecine giren Fransa`da politikacıların kazanma psikolojisiyle yanlış bir hesaba girdiğini belirtti . Söz konusu kanunun sadece ırkçılığı ön plana çıkarmak , toplumların huzur ve barışını yok etmekten başka hiçbir işe yaramayacağını kaydeden Özer , “Demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkan ülkelerin , bu tarz ırkçı yaklaşımla yasakçı bir tutum içinde olması kabul edilmez . Ermeni oylarını alma adına sözde soykırımı reddedenlerin cezalandırılmasını öngören yasa Fransa’ya yakışmamıştır . Aslında Fransa gibi bir ülke , Afrika’daki geçmişine bakarak bu konuyu tarihçilere bırakılmalıydı . Hattâ konuyla ilgisi bulunmayan bir ülkenin parlamentosunda iç siyaset malzemesi yapılmaması gerekirdi . ” dedi .


Türkiye`nin Fransa ile çok uzun yıllara dayanan politik ve ekonomik ilişkileri olduğunu hatırlatan DTO Başkanı Özer , “Fransa ile politik ilişkilerimiz , sözde Ermeni soykırımı yasasıyla büyük zarar görmüştür . Yaşanan sorunun siyasi olup aşılmasını beklenirdi . Fransa’yla aramızdaki ekonomik sorunların , sağduyulu bir şekilde ele alınması gerekirdi . " diye konuştu . Kendisinin tepki amacıyla bu ülkeye bir daha gitmeme kararlılığında olduğunu bildiren Özer , şunları kaydetti : “Önümüzdeki süreçte alınan kararlardan dolayı Fransız politikacılar , yaptıkları hatanın farkına vararak Türkiye’nin değerini anlayacaklardır . Fransa’da yaşayan duyarlı vatandaşların , bu konuyu ülkelerinde gerekli mahkemelere taşıyarak , düşünce özgürlüğü ve insan haklarına yapılmış bu saygısızlığı düzeltecekleri kanaatindeyim . ”