Federer Yarın 1000. Maçına Çıkacak

23.

  01 . 2012 - Profesyonel teniste , yarın kariyerinin 1000 . maçına çıkacak İsviçreli Roger Federer , 2001`de ABD`li Pete Sampras`ı yendiği maçı unutamadığını söyledi .

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık`ta , yarın çeyrek finalde Arjantinli Juan Martin Del Potro ile karşılaşacak Federer , profesyonel kariyerindeki 1000 . maçını oynayacak .

30 yaşındaki Federer , Melbourne`daki basın toplantısında , bir gazetecinin , ``Şu ana kadar oynadığınız 999 maçtan birini seçseniz , hangisi olurdu`` sorusuna , ``Pete Sampras ile 2001`de Wimbledon`da oynadığım maç olabilirdi , çünkü . . . Aslında siz nedenini biliyorsunuz`` yanıtını verdi .

Maçta , o dönemde 19 yaşında olan Federer , idolü olarak gördüğü Sampras`ı 4 . turda 3-2 yenerek elemişti . Federer`in kariyerindeki çıkışın dönüm noktalarından olan maçtan 1 yıl sonra Sampras tenisi bırakmıştı .

Federer , çok fazla maç oynadığını ve bazılarını ayrıntılı şekilde hatırladığını ancak bazılarını unutmaya başladığını söyledi .

İsviçreli tenisçi , hayal kırıklıkları arasında ise 2003`te Avustralyalı Lleyton Hewitt`e Davis Kupası yarı finalinde yenildiği maçı ilk sırada saydı . Federer , o maçı setlerde 2-0 öne geçmesine rağmen 3-2 kaybetmişti .

Unutmadığı mağlubiyetler arasında İspanyol Rafael Nadal`a kaybettiği 2008 Wimbledon finalini ve Sırp Novak Djokoviç`e kaybettiği son 2 ABD açık yarı finalini de sayan Federer , ``Geçen yıllarda ağır mağlubiyetler de aldım , yine de en inanılmaz hisleri kortlarda yaşadım . Küçükken bir zaferden sonra ağlayacağımı düşünmezdim , çünkü 8-15 yaşlarındayken hemen her kaybettiğim maçtan sonra ağlardım`` dedi .

-Kariyeri-ATP turnuvalarında ilk maçını 1998`de Arjantinli Lucas Arnold`a karşı oynayan Federer , bugüne dek 16`sı Grand Slam olmak üzere 70 turnuva kazandı .

Federer , oynadığı 999 maçın 813`ünü kazandı , 186`sında yenildi . İsviçreli tenisçi Grand Slam turnuvalarında da 231 galibiyet , 34 mağlubiyet aldı . Federer , Grand Slam`lerde 2 maç daha kazanması halinde , Jimmy Connors`ın 233 maçla Grand Slam turnuvalarında en çok maç kazanan tenisçi unvanına da ortak olacak .

( AFP-OK-ZZ )
Kaynak: AA