Avustralya’dan Kısa Kısa…

BAŞBAKAN KUMAR SÖZÜNÜ TUTMADI, WİLKİE DESTEĞİNİ ÇEKTİ



Avustralya anamuhalefet lideri Tony Abbott, Avustralya Federal Başbakanı Julia Gillard’ı kumar makinelerini ile alakalı sözünü tutmamakla suçladı.

  Kumar makinelerinde reform yapılmasını şart koşan bağımsız milletvekili Adrew Wilkie söz tutulmayınca hükümete olan desteğini çektiğini açıkladı . Böyle olunca İşçi Partisi mecliste bir milletvekili kaybetmiş oldu . Gillard şimdi sadece bir fazla milletvekili ile iktidarı elinde tutuyor .



KÖR KADIN TAKSİ ŞOFÖRÜNÜ KURTARDI



Avustralya’nın Melbourne şehrinde kalp krizi geçiren bir taksi şoförü , müşterisi olan kör bir kadın tarafından kurtarıldı . Judy Streit isimli kör kadın , telefonla ulaştığı sağlık yetkililerinin tavsiyelerini dinleyerek , taksi şoförünü hayada döndürmeyi başardı .



ÇOCUKLU SARHOŞ ANNE HIZ LİMİTİNİ 5 KAT AŞTI



Yeni Güney Galler ( NSW ) eyaletinde bir kadın sürüce sarhoş halde araba kullanırken hız sınırının tam 5 kat üstüne çıktı . Polis tarafından yakalanan sürücü kadının sarhoş halde hız yaparken iki çocuğunun da arabada olması yetkilileri hayrete düşürdü .




QANTAS A380 UÇAKLARINDA GÜVENLİK BAKIMI



Avrupa havacılık güvenliği otoriteleri , Qantas Havayolu şirketinin elindeki dev A380 uçaklarının 3’te birinin güvenlik sebebiyle kontrolden geçirileceğini açıkladı . Geçtiğimiz hafta A380 uçaklarının kanatlarında küçük çatlaklar oluştuğu , ancak bunların uçuş güvenliğini tehlikeye atmadığı belirtilmişti . Şimdi aynı uçaklar güvenlik testinden geçirilecek .




MACERACI TURİSTLER , DİPLOMATLARI ZORA SOKUYOR



Diplomatlar son zamanlarda Avustralyalı turistler arasında giderek yayılmaya başlayan “macera turizmi” dolayısıyla sıkıntılı olduklarını belirtiyor . Maceralı bir gezi için başka ülkelerde başlarını derde sokan Avustralyalı turistlere yardım etmeye çalışan diplomatlar , taleplere yetişemediklerini belirtiyor . Avustralya Dışişleri ve Ticaret Departmanı’ndan yapılan açıklamaya göre , yabancı bir ülkede başını derde soktuğu için yardım isteyen maceracı Avustralyalıların sayısı bazen bir gün içinde bin 600 kişiye ulaştığını açıkladı . Örneğin Almanya’nın Münih şehrinde yapılan Ekim Festivali sırasında hapse atılan ve hastaneye kaldırılan Avustralyalılar için dışişleri departmanı bu ülkeye diplomatlardan oluşan bir ekip göndermek zorunda kaldı . Dışişleri diplomatları , “Bu durum istatistiklerde de görünüyor . Artan oranda Avustralyalı turist macera için dünyanın riskli ve uzak köşelerine gidiyor . ”



İÇKİ İÇEN ASKERLERE BİN 800 DOLAR CEZA



Avustralya Savunma Bakanı Stephen Smith , Afganistan’dan evlerine dönerken Dubai`de alkollü içecek içen 8 askerin her birine bin 800 dolar para cezası verildiğini açıkladı . Dubai`de alkollü içecek içmek , Savunma Kuvvetleri kurallarına göre aykırı sayılıyor . Stephan Smith , askerlerin suçlarını kabul ettiklerini ve disiplin soruşturması dolayısı ile Afganistan’a geri gönderildiklerini belirtti .