Hakan Şükür'den Suç Duyurusu

Eski milli futbolcu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, şike iddianamesinin ek klasörlerindeki telefon kayıtlarında kendisine yönelik sözleri nedeniyle; TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve TFF'nin eski başkanı Mahmut Özgener hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hakan Şükür'den Suç Duyurusu
  Eski futbolcu AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür , ' Futbolda şike ' davasının ek klasörlerinde kendisi
hakkında hakaret içeren ifadeler kullandığı iddiasıyla TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ , TFF eski Başkanı Mahmut Özgener ve söz konusu davanın tapelerinde adı geçen Alaattin Yıldırım ' dan şikayetçi oldu .

Eski Futbolcu İstanbul Milletvekili Hakan Şükür avukatıyla beraber Çağlayan ' daki İstanbul Adliyesine geldi .

Adliyeden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Şükür , Türk futbolunun zor günler yaşadığını belirterek , ' Bu sürece bu şekilde dahil olmak beni üzdü . Ek klasörlerde ortaya çıkan talihsiz , tatsız ve çok üzücü bir durum nedeniyle buradayım . Hukuksal haklarımı şikayet üzerine adliyeye geldim . Bahsi geçen kişileri şikayet ettim ' dedi .

Bundan sonraki süreci takip edeceğini söyleyen Hakan Şükür , şöyle devam etti :

' Bir televizyon programında şike davasının ek klasörlerinde hakkımda çıkan çeşitli küfürleri gördüm . Bu durum beni ve ailemi fazlasıyla huzursuz ve mutsuz etti . Milletvekilliğinden önce de spor dünyasının içerisindeydim . Tanıdığım insanlardı , hatta bir tanesini evimde ağırladım . Beraber olduğum birinden gelmesi beni çok üzdü .

Hakkımda konuşulan mevzular çok basit konular değil . Kişilik haklarım her şeyin önünde gelir . Ben bugün bu düşünceyle her zaman hukukun üstünlüğüne yemin etmiş bir kişi olarak en yetkili merci adalet önüne geldim ve şikayet dilekçemi verdim . Bundan sonraki süreç ne getirir bilmiyorum . '

Hakan Şükür ' ün , kendisine hakaret edildiği iddiasına ilişkin TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ , TFF eski Başkanı Mahmut Özgener ve söz konusu davanın ek klasörlerinde adı geçen Alaattin Yıldırım hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosuna suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi .