Çin'de ejderha yılı başladı

Çin'de tavşan yılı sona erdi, ejderha yılı başladı.

Çin'de ejderha yılı başladı
  Çin ' in geleneksel ay takvimine göre kutlanan ve en önemli bayramı olarak kabul edilen ülkede tavşan yılı sona ererken , Çinliler ejderha yılına girdi .

Çin ' de Bahar Bayramı da denilen geleneksel yılbaşı dolayısıyla ülke çapında 7 gün resmi tatil yapılacak .

Çinliler bu yılı birlikte geçirmek için , ülkenin neresinde olursa olsun bir araya geliyor ve aileleriyle yemek yiyor .

Çin ' in kuzey kesiminde Bahar Bayramı arifesinde geleneksel olarak yenilen ' birlik yemeği ' olarak adlandırılan akşam yemeğinde mantıya benzeyen ' jiaozı ' , güney kesiminde ise yapışkan pirinç unundan yapılan erişte yeniliyor .

Aile fertleri gece boyunca uyumayıp yeni yılı birlikte karşılarken , kötü ruhların korkuttuğuna inanılan havai fişek patlatmak da en yaygın gelenekler arasında yer alıyor .

Çin burçlarının beşincisi olan ve güç , başarı ve mutluluğu simgeleyen ejderha yılında anneler genelde çocuk sahibi olmaya çalışıyor . Ülkenin simge hayvanlarından olan ve Çin mitolojisinde efsanevi özelliği olan ejderha aynı zamanda imparatorun da simgesi olarak kabul ediliyor .

Çinliler , 1912 yılında uluslararası takvim standardını kabul etti . Ancak ay takvimine göre belirlenen geleneksel yılbaşı , Çinliler arasında önemini korumaya devam ediyor .

Çinlilerin 12 hayvan burcunda tavşan ve ejderhanın yanı sıra boğa , kaplan , yılan , at , koç , maymun , horoz , köpek , domuz ve fare bulunuyor .