Borusan'dan Başörtüsü Özrü

Borusan Holding, kamuoyundan başörtüsü konusunda özür diledi.

Holdingin üst yöneticisi Agah Uğur, MINI marka müdürlerinin başörtüsü konusundaki sözlerinin kendileri açısından kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirterek, "Hangi dil, din, ırk, inanç, giyim ve yaşam tarzında olursa olsun tüm vatandaşlarımızdan içtenlikle özür dileriz." dedi.
Borusan Holding CEO`su Agah Uğur, Yeni Şafak Gazetesi`nin `Başörtülü binince BMW bozuluyor` manşetiyle gündeme getirdiği konu üzerine basın toplantısı düzenleyerek özür diledi. Söz konusu üzücü durumun oluşmasında, sponsorluk görüşmeleri ile talihsiz olayın aynı dönemde yaşanmasının etkili olduğunu anlatan Uğur, bununla birlikte marka müdürlerinin yaptığı hatanın kurumun sorumluluğu ortadan kaldırmadığını kaydetti. Marka müdürlerinin, iş akdini feshetmelerine gerek kalmadan kendisinin istifa ettiğini açıklayan Uğur, "Ancak herkes tarafından açıkça bilinmesini isteriz ki, onun bu hatası bizim kurumsal sorumluğumuzu hiçbir şekilde ortadan kaldırmamaktadır. Bu nedenle, siz değerli basın mensuplarının tanıklığında, hangi dil, din, ırk, inanç, giyim ve yaşam tarzında olursa olsun tüm vatandaşlarımızdan içtenlikle özür dileriz." ifadelerini kullandı.
Grup olarak 66 yıllık tarihe, 4,2 milyar dolar ciroya, 5 bin 500 çalışana ve 800 milyon dolar ihracata sahip olduklarını vurgulayan Uğur, sadece 2011 yılında Türkiye’de 300 milyon dolara yakın yatırımı gerçekleştirdiklerini de aktardı. Uğur, "Borusan Türk toplumunun tümüne inanmış, onlara hizmet ve ürünler götürerek bu ülkeye katma değer yaratmak için çalışan, hiçbir şekilde ayrımcılığa veya bağnazlığa kendi içinde izin vermeyen bir kuruluştur ve böyle kalmaya devam edecektir." dedi.