Silopi’de İngilizce Tiyatroya İlgi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, ilk kez düzenlenen İngilizce Tiyatro gösterimi büyük ilgi gördü.



Koç İlköğretim Okulu İngilizce öğretmenlerinin katkıları ile hazırlanan tiyatro gösterimini öğrenciler yaptı. Koç İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen gösterime, Okul Müdürü Nurettin Kaden, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

İngilizce olarak sahnelenen tiyatro gösterimi İngilizce olarak okunan şiirler ve İngilizce olarak okunan canlı müziklerin ardından, Okul Müdürü Nurettin Kaden, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Kaden, “İngilizce öğretmenlerimizin böyle bir çalışma ile yanımıza gelmelerinden çok mutlu olduk. İngilizce tiyatroyu ilk defa duymuştum. Daha önce böyle bir şey teklif edilmemişti. Aylarca yapılan çalışmanın sonucunda gördük ve çok memnun olduk. Kendilerini tebrik ediyorum.” diye konuştu.


Okulun İngilizce Öğretmeni Yağmur Dardudiler ise “Öğrencilerimizin zevk alabileceği şekilde hem eğitmek hem de öğretmek için tiyatro gösterisi yaptık. Öğrencilerimizin sosyal zekalarını da genişletmeyi amaçladık. Öğrencilerimiz de uğraştılar ve büyük katkıları da oldu. Hepsine teşekkür ediyorum ve gurur doyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğretmenlik mesleğine yeni başladığını belirten İngilizce Öğretmeni Semra Demir ise şunları söyledi: “Bu bizim için bir ilkti. İnşallah bunu okul müdürümüzün katkıları ile daha da geliştirerek sürdüreceğiz.” Öğretmenler ve öğrenciler, daha sonra başarılarını pasta keserek kutladılar.