Maymunların Kar Keyfi

Bursa’da yoğun kar yağışı insanlar kadar hayvanları da etkiledi.

Hayvanat Bahçesi’nde kalan hayvanlar, sıcak yuvalarından çıkarak yeşili beyaza dönüştüren karı inceledi. Karla ilk kez tanışan meraklı maymunlar kar yedi.

Şehir merkezinde 14 santimetreye ulaşan kar, Bursa Hayvanat Bahçesi`ni beyaza bürüdü. Karla ilk defa tanışan maymunlar, sıcak yuvalarından dışarı çıkarak yürüyüş yaptı, kar yedi. Soğuğa aldırmayan yavru maymunların kar yemesi ilginç görüntüler oluşturdu. Bazı maymunlar ise soğuk sebebiyle kütüklerin altına saklandı.

76 türden 600 hayvanın barındığı Bursa Zoo Park`ta, leoparlardan aslanlara, develerden, ayılara ve kurtlara kadar bir çok hayvan yuvalarından çıkarak karın tadını çıkardı. Kış şartlarında uykuda olan ayılar da yuvalarından çıkıp kar üstünde oyun oynadı. Sıcak iklim hayvanı olarak bilinen develer kendilerine ayrılan alanda gezmeyi tercih etti. 14 santim kara aldırış etmeyen develer, alışık olmadıkları karın keyfini çıkardı. Pelikanlar karın soğuğuna aldırmadan gölde yüzüp güneşlendi.

Soğuktan etkilenen midilliler ile eşekler bakıcıları tarafından dışarı çıkartılarak yürüyüş yaptırıldı. Az sayıdaki ziyaretçi, hayvanat bahçesinde görsel şölenin tadını çıkardı.

Veteriner Hekim Nalan Ertaş, kar yağışı ile birlikte hayvanat bahçesi sakinlerinin tamamının dışarı çıktığını söyledi. Hayvanların merakla karı incelediğini belirten Ertaş, maymunların meraktan kar yediğini kaydetti. Ertaş, ayıların kış uykusunda olması gerekirken dışarı çıkarak kar keyfi yaptığını vurguladı. Bütün hayvanların kendilerine ait sıcak yuvası bulunduğunu ifade eden Ertaş, besin olarak kış şartlarına uygun enerji veren yiyecekler verdiklerini dile getirdi.