Kar, İspark’a ‘rekor’ Kırdırdı (özel)

İstanbul`da kar yağışıyla birlikte felç olan trafikte saatlerce beklemekten bunalan sürücüler, araçlarını en yakın park alanına bırakmayı tercih etti.

Kar, İspark’a ‘rekor’ Kırdırdı (özel)


İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSPARK’ın 100 civarındaki açık ve katlı otoparkı, araçlarıyla karda mahsur kalanların akınına uğradı. Aracını İSPARK’a bırakan binlerce sürücü, yoluna toplu taşıma araçlarıyla devam etti.

İstanbul’daki kar yağışı vatandaşları olduğu kadar sürücüleri de mağdur etti. Çok sayıda hasarlı kazanın meydana geldiği İstanbul trafiğinde mahsur kalan sürücüler, çareyi en yakın otoparklarda aradı. Kimi sürücüler, araçlarını güvenli buldukları yerlere park edip yola yaya veya toplu taşıma araçlarıyla devam etti. Kimi sürücüler de en yakındaki açık ve katlı otoparklarda aldı soluğu. Araçlarını buraya park eden sürücüler yolun kalan kısmını toplu taşıma araçlarıyla kat etmeye çalıştı.


Açık ve katlı otoparklarda yoğunluk yaşandığını belirten İSPARK yetkilileri, merkezi ulaşım yerlerindeki açık ve katlı otoparklarda araç park edecek yer kalmadığını aktardı.

Alternatif ulaşım arayışı metrobüslerde yoğunluğa neden oldu. Kar yağışı sebebiyle seferlerin bir süreliğine iptal olması da yoğunluğu arttırdı. Binlerce İstanbullu, umudunu metrobüse bağlayınca, duraklar yolcularla doldu taştı.