'islam'da Kardeşlik ve Sahabe' Konulu Konferans Düzenlendi

Adıyamanlılar Vakfı tarafından düzenlenen `İslam`da Kardeşlik ve Sahabe` konulu konferansta konuşan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, salonda bulunanlara duygusal anlar yaşattı.

Hisar Düğün Salonu`nda gerçekleştirilen konferansa Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, sivil toplum kuruluşları ve parti yöneticileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, işadamları ve birçok vatandaş katıldı. Kur`an-ı Kerim`in okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Adıyamanlılar Vakfı Şube Başkanı Murat Demirkol yaptı. Murat Demirkol sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkatçektiği konuşmasında, "Sivil toplum kuruluşları çok farklı alanlarda örgütlenen ve birçok farklı alanda da faaliyet gösteren gönüllülük esasına göre oluşmuş kuruluşlardır. Bu kuruluşların kuruluş amaçları ve faaliyet alanları farklı olmakla birlikte temel hedefleri toplumsal sorunlara çözüm üretmek toplumun gelişmesine ve kalkınmasına toplumsal barışın sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Son yıllarda sivil toplum örgütleri, daha önce görülmediği kadar gündeme oturmakta ve yönetimden ekonomiye toplumsalyaşamdan sosyal dayanışmaya kadar birçok alanındaki faaliyetlerde esas aktörlerden olmaktadırlar. Bu faaliyetlerde bireysel fayda beklemeden maddi değerlerden ziyade manevi takdim tutulmaktadır" dedi

Daha sonra konferansta konuşan Ömer Döngeloğlu ise şu ifadelere yer verdi: "İnsanları buraya iten sebeplerin başında Allahın rızasını kazanmak gelir. Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır. Bir milletin efendisi ona hizmet edendir. Düsturları kendisine şair edinen insanlarımız bu müesseseleri kurmada adeta bir biriyle yarışır hale gelmiştir. Yine insanları hayır işlerine iten sebeplerin başında insan fıtratında mevcut olan ölümsüzlük duygusu gelir. İnsan vardır doğar, büyür ve ölür. İnsan vardır doğar, büyür fakat ölmez. Eserleriyle hizmetleriyle gönüllerde yaşar.İşte öldüğü halde ölmeyen insanların başında bu eserleri bizlere bırakanlar gelmektedir." Ömer Döngeloğlu`nun konuşması esnasında salondaki çok sayıda kişi duygusal anlar yaşarken, gece söylenen ilahilerle son buldu.
Kaynak: İHA