İsabeyli, Engelleri Kaldırıyor...

Ülkemizde engelli bireyler için en büyük engellerin başında gelen şehirlerin fiziki yapılarındaki sorunlar İsabeyli Beldesi’nde kaldırılıyor.

Şehirde engelli ve bebek arabası ile dolaşanların hiçbir engelle karşılaşmaması için çalışma başlatan İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, beldedeki tüm cadde ve sokakların engellilerin ulaşımına engel olmayacak şekilde yeniden düzenleneceğini belirtti

Devletin sosyal destekleri ile bir çok engellinin yaşam standardının yükseldiğini, ancak yerleşim birimlerindeki fiziki olumsuzlukların engellileri evlerinden çıkmayı korkuttuğunu belirten İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, sağlıklı yaşam merkezine dönüştürmeyi amaçladıkları İsabeyli’de herkesin gönül rahatlığı içinde yaşamasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Bugüne kadar yapılan düzenlemelerde bedensel engelliler için uygun rampalar oluşturulmadığını belirten Başkan Bekir Kuvvet Erim, "Bir gün herkes engelli olabilir" felsefesinden hareketle yürütülen çalışmalar kapsamında şehir merkezinde yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Başkan Erim, "Tüm bireyler engelli adayı olabildiği gibi, çocuklar da, yaşlılar da engelli sayılabilir. Bu nedenle uygulamalarımızı bu anlayıştan hareketle sürdürüyoruz. Özellikle beldemizde sorumluluk alanlarındaki sokak ve caddelerde engelli rampaları oluşturuyor” dedi.
Kaynak: İHA