Gabb, Van'da 'deprem Koordinasyon Merkezi' Açtı

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) ile Van Belediyesi`nin ortak çalışmasıyla Van`da kurulan Deprem Koordinasyon Merkezi, törenle hizmete açıldı.



Törene katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Van`da yaraların sarılması için belediye ve vatandaşın çaba içinde olduğunu ve bunun kendisini umutlandırdığını söyledi.


GABB ile Van Belediyesi`nin ortak çalışmasıyla kurulan Deprem Koordinasyon Merkezi törenle hizmete açıldı. Hacıbekir Caddesi üzerinde kurulan hizmet binasının açılışına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP`li ilçe ve belde belediye başkanlarıyla yaklaşık 200 kişi katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, açılan hizmet binasının çok önemli bir mekan olduğunu belirterek, depremden sonra Van halkıyla birlikte olduklarını ifade etti. Mahçup olmamak için çalıştıklarını aktaran Baydemir, "En büyük afeti buradaki vatandaşlar ve hizmet veren belediyeler yaşadı. Yaraları en kısa zamanda sarmanın çabası içinde oldunuz. Ama Van`da yaptığı ziyaretlerde belediye ve vatandaşların çok umutlu olduğunu gördüm. Bu da beni hem mutlu etti hem de umutlandırdı. Bu bina bundan sonra Van Belediyesi`nin hizmetinde olacaktır." ifadelerini kullandı.


Deprem sonrası yaşanan koordinasyonsuzluğu eleştiren Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ise Belediye`nin, alınan hiç bir karardan haberinin olmadığını ileri sürdü. GAP belediyelerinin kendilerine çok büyük katkı sunduğunu söyleyen Kaya, "15-20 yıl geriye giden Van`ın, eski haline gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Ancak aksaklık ve eksiklikler olacaktır. Van depremiyle Türkiye`nin böyle bir afete hazır olmadığını gördük. Toplum olarak çok çabuk unutuyoruz. Hala barınma sorunu var ve vatandaşlar çadırda yaşıyor. İnsanlara söz verildi ama gerisi gelmedi." dedi.

Konuşmaların ardından, Baydemir ve Kaya ile törene katılanlar, açılışın ardından içinde yatakhane, duş, dinlenme ve çalışma salonlarının olduğu hizmet binasının açılış kurdelesini kesti.