Bank Asya 1. Lig

16.

01.2012 - Bank Asya 1. Lig`de, dün rakip sahada Kayseri Erciyesspor`u 2-1 yenen TKİ Tavşanlı Linyitspor, 104 gün sonra deplasmanda galip geldi.

Sezon öncesi, Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayırarak teknik direktörlüğe Coşkun Demirbakan`ı getiren kırmızı-siyahlıların 15 futbolcusu başka takımlara transfer oldu. 18 futbolcu transfer ederek sezona başlayan Kütahya temsilcisinin kadrosunda geçen sezondan sadece 7 futbolcu bulunuyor.

Demirbakan yönetiminde 16 karşılaşmaya çıkan TKİ Tavşanlı Linyitspor, sahasında Bucaspor`u 3-1, İstanbul Güngörenspor`u 2-0, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor`u 4-2 yendi, Kartalspor ve Boluspor ile 1-1 berabere kaldı, Karşıyaka`ya 4-0, Göztepe ve Kasımpaşa`ya 1-0 yenildi.

Kırmızı-siyahlı ekip, rakip sahalarda ise Konyaspor`u 1-0, Denizlispor`u 3-1 yendi, Giresunspor ile 0-0 berabere kaldı, Sakaryaspor, Akhisar Belediyespor, Adanaspor`a 1-0, Çaykur Rizespor`a 2-1, Elazığspor`a 3-0 yenildi.

16 hafta sonunda 14`üncü sırada bulunan ekipte, Coşkun Demirbakan ile yollar ayrıldı ve teknik direktörlüğe Cengiz Seçsev getirildi.

Seçsev`in raporu doğrultusunda kaleci Ulaş Güler, Emre Balak, Yılmaz Can Taşkıran, Souhalio Toure`nin sözleşmeleri fesh edilerek, Elazığspor`dan kaleci Yavuz Eraydın, Boluspor`dan Ümit Tütünci, Akhisar Belediyespor`dan Emre Okur, Bozüyükspor`dan Emrah Kaya, Mersin İdmanyurdu`ndan Faruk Bayar ve Kırklarelispor`dan Mustafa Emre Horoslu transfer edildi.

Seçsev yönetiminde ilk maçına dün çıkan TKİ Tavşanlı Linyitspor, yeni transfer Ümit Tütünci`nin 89. dakikada attığı golle deplasmanda Kayseri Erciyesspor`u 2-1 mağlup ederek hem bu sezon üçüncü deplasman galibiyetine ulaştı hem de tehlikeli bölgeden biraz uzaklaştı.

Son deplasman galibiyetini, Denizlispor`a karşı Muğla`nın Fethiye ilçesinde 3 Ekim 2011`de yaptığı maçta alan Kütahya temsilcisi, 104 gün aradan sonra rakip sahada üç puan sevinci yaşadı.

Kayseri`den Tavşanlı`ya dönen kırmızı-siyahlılar, 22 Ocak`ta sahasında yapacağı Sakaryaspor karşılaşması için hazırlıklara başladı.

(SDT-TAR-ZZ)
Kaynak: AA