'aracımızı Otobanda Sıkıştırıp Arkadaşlarımı Öldürdüler'

Adana`da otobanda iki arkadaşının öldüğü trafik kazasında yaralı kurtulan Yusuf Döngel (43), olayın kaza değil cinayet olduğunu öne sürdü.



Döngel, kavga ettiği G.C.`nin yiğenleri Y.C. ve arkadaşlarının otobanda Süleyman Çil`in kullandığı otomobili sıkıştırdığını, direksiyon hakimiyetini kaybeden arkadaşının da tankere çarptığını iddia etti. Döngel, Süleyman Çil`in ağabeyi Mehmet Çil ile iddiaların incelenmesi için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kaza, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Adana kent merkezi yakınlarındaki bölümünde geçen yıl 27 Kasım Pazar günü yaşandı. Ceyhan`dan Adana istikametine giden Süleyman Çil (44) idaresindeki 01 ARN 10 plakalı otomobil, Yusuf Yılmaz (49) yönetimindeki 50 EY 119 plakalı TIRa arkadan çarptı. Kazada sürücü Çil ile aynı araçta bulunan Muhammed Yücel (41) hayatını kaybetti. Otomobildeki diğer yolcu Yusuf Döngel (43) ise yaralandı.

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kaburga kırıklarından dolayı tedavi gören Yusuf Döngel, olayın kaza değil cinayet olduğunu iddia etti. Tedavisinin halen sürdüğünü anlatan Döngel, araçlarının kaza yaptığı için kavga ettiği G.C.`nin yol açtığını savundu.

Döngel şunları anlattı: "İki arkadaşımı kaybettiğim kaza, normal bir kaza değil. Kahvede oyun oynuyorduk, G.C. geldi masaya oturdu. Alkollüydü, kalbini kırmayayım diye oyundan kalktım, Ancak ben kalkınca çok ağır küfürler etti. Yakamı tuttu, ittim. Sonra şuradan uzaklaşayım dedim. Arkadaşım Süleyman da kahveye gelmiş kavga ettiğimi duyunca beni aradı. Birlikte ben, Süleyman, Muhammed oradan uzaklaştık. Kavga ettiğim G.C. ise yiğenleri ile bazı arkadaşlarını toplamış. Biz otomobille giderken arkamızdan 4-5 araçla geldiklerini gördük. Süleyman (Ben onları atlatırım) dedi. Otobana girdik, onlar da peşimizden geldi. Kırmızı bir şahin önümüzü kesti zik zak yaptı. Süleyman tankeri geçeceği sırada sol tarafa beyaz bir araç çarptı. Süleyman (Ne yapıyorsun Y.) deyip tankere arkadan çarptı. Sonra ne olduğunu bilmiyorum. İki arkadaşımın hayatını kaybettiği bu kazanın aydınlatılmasını istiyorum. Suçlular cezasını çeksin."

Kazada hayatını kaybeden Süleyman Çil`in ağabeyi Mehmet Çil, kardeşinin ölümüyle eşinin dul, 3 çocuğunun da ortada kaldığını söyledi. Çil, "Bu kaza değil bir cinayettir, adalet versin cezasını, dünyam yıkıldı. Herkes cezasını çeksin." diye konuştu.

Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunan Döngel ve Çil`in avukatı Yusuf Özer, resmiyette kaza gibi görülen olayın cinayet olduğunu öne sürdü. Kazadan yarım saat önce G.C.`nin müvekkili Yusuf Döngel ile tartıştığını kaydeden Özer, "Döngel oradan ayrılınca 4-5 araçla takip ediliyor. Daha sonra otobana giren Döngel`in aracının önü kesiliyor. Ve aracı kullanan kişi sıkıştırmadan dolayı bir TIRa arkadan çarpıyor. İki kişi ölüyor. Savcılıktan bu kazanın soruşturulmasını ve suçluların adalet karşısına çıkarılmasını istiyoruz." diye konuştu. Özer, araçların otobana girdiklerini gösterir kamera kayıtları ve telefon görüşmelerinin de gün yüzüne çıkarılarak soruşturma başlatılmasını talep ettiklerini bildirdi.