Maçın Ardından

1 yenen Beşiktaş,puanını 39`a yükselterek, maç fazlasıyla 2.

sıraya çıktı-Resmi maçlardaki yenilmezlik serisini 13`e çıkaransiyah-beyazlılar, bu süre içinde 9 galibiyet, 4 beraberlikaldı-``Kara Kartallar``, 1`i hükmen olmak üzere Bursaspor ileligde yaptığı son 4 maçı da kazandı-Necip`in sakatlandığı Beşiktaş`ta, 4. sarı kartını görenEgemen Korkmaz cezalı duruma düşerken, Mustafa Pektemekligdeki 7., Almeida 4., Edu ise 2. golünü attı-Süper Lig`de sezonun kafayla en çok gol atan takımısiyah-beyazlılar, bu unvanını Almeida ile 13`e çıkardıİSTANBUL - 15.01.2012 - Spor Toto Süper Lig`de Bursaspor`u 3-1 yenen Beşiktaş, puanını 39`a yükseltti.

Dolmabahçe`de ağırladığı rakibini forvet oyuncuları Almeida, Edu ve Mustafa Pektemek`in golleriyle yenen siyah-beyazlılar, 46 puanlı lider Galatasaray`ın 7 puan gerisinde takibini sürdürürken, 39 puanlı, 1 maçı eksik Fenerbahçe`nin averajla üstüne çıkıp, ikinciliğe yerleşti.

``Kara Kartallar``, bu galibiyetle, sezonun ilk yarısında 2-1 yendiği Bursaspor`a rövanşı da vermemiş oldu.

-Beşiktaş, yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı-Beşiktaş, Bursaspor galibiyetiyle resmi maçlardaki yenilmezlik serisini 13`e çıkardı.

Son mağlubiyetini 6 Kasım 2011 tarihinde Gençlerbirliği karşısında 4-2`lik sonuçla alan siyah-beyazlılar, bu maçtan sonra 9`u Spor Toto Süper Lig, 2`si UEFA Avrupa Ligi, 1`i de Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 13 karşılaşmada mağlup olmadı.

Beşiktaş, 13 maçlık yenilmezlik serisinde 9 galibiyet, 4 de beraberlik elde etti.

-Beşiktaş`tan kafayla 13. gol-Spor Toto Süper Lig`de sezonun kafayla en çok gol atan takımı Beşiktaş, Bursaspor filelerini de 1 kez kafayla havalandırdı.

Siyah-beyazlılar, Almeida`nın kafa vuruşuyla 1-0 öne geçerken, ligdeki toplam 30 golünden 13`ünü kafa vuruşları sonucu kaydetti.

-Beşiktaş, Bursaspor`u son 4 maçta da yendi-Beşiktaş, 1`i hükmen olmak üzere, Bursaspor ile ligde yaptığı son 4 maçı da kazandı.

Siyah-beyazlılar, geçen sezon İstanbul`daki maçı Filip Holosko`nun golüyle 1-0 kazanırken, Bursa`da yapılması gereken karşılaşma, ev sahibi takım taraftarlarının maç öncesi stat dışında çıkardığı olaylar nedeniyle başlamadan iptal edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, karşılaşmayı 3-0 hükmen Beşiktaş lehine tescil etti.

Beşiktaş, bu sezonun ilk yarısındaki maçı ise, 6. dakikada Bangura`nın golüyle 1-0 geriye düştüğü ve Quaresma`nın 78. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldığı Bursa`daki maçı, 87. dakikada Tomas Sivok ve 89. dakikada Filip Holosko`nun golleriyle 2-1 kazanmayı başardı.

Siyah-beyazlılar, son olarak bu akşamki maçtan 3-1 galip ayrılarak, rakibi karşısındaki galibiyet serisini sürdürdü.

-Beşiktaş ligde 358 dakika sonra gol yedi-Bursaspor`u 3-1 yenen Beşiktaş, lig maçlarında 358 dakika sonra kalesinde gol gördü.

Süper Lig`in 16. haftasında deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Samsunspor maçında 37. dakikada Murat Yıldırım`ın golüne engel olamayan siyah-beyazlılar, daha sonraki Kardemir Karabükspor (1-0), Eskişehirspor (2-0) ve Ankaragücü (0-0) maçlarında kalesini gole kapatmıştı.

Bu akşamki maçın 36. dakikasında Batalla`nın golüne engel olamayan ``Kara Kartallar``, ligde 358 dakika sonra gol yedi.

-Almeida 4. golünü attı-Beşiktaş`ı 7. dakikada attığı golle 1-0 öne geçiren Hugo Almeida, bu sezon Süper Lig`de 4. golünü attı.

Portekizli futbolcu, sezonun ilk yarısındaki Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Kardemir Karabükspor maçlarının ardından ikinci yarıda ilk golünü Bursaspor filelerine gönderdi.

Almeida, ligdeki 4 golünden 3`ünü bu akşam olduğu gibi kafayla kaydetti.

-Egemen Korkmaz cezalı-Beşiktaş`ta bu sezonki 4. sarı kartını gören Egemen Korkmaz, cezalı duruma düştü.

Siyah-beyazlı formayı giydiği ilk sezonunda hiç maç kaçırmayan milli futbolcu, gelecek haftaki Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Egemen, 4 sarı karttan 2`sini eski takımı Bursaspor maçlarında gördü.

-Edu`nun 2. golü-Beşiktaş`ı 2-1 öne geçiren golü atan Edu, sezondaki 2. golünü kaydetti.

Bursaspor`un beraberlik golünün 2 dakika sonrasında güzel bir vuruşla fileleri havalandıran Brezilyalı futbolcu, siyah-beyazlı formayla Süper Lig`deki ilk golünü 1-1`lik Samsunspor maçında penaltıdan atmıştı.

-Necip Uysal sakatlandı-Beşiktaşlı Necip Uysal, sakatlığı nedeniyle maçı tamamlayamadı.

Siyah-beyazlı takımın attığı ilk golde rakibine yaptığı baskıyla topu kapıp, Almeida`ya çok iyi asist yapan genç futbolcu, sağ ayak bileğine aldığı darbe sonucu 72. dakikada yerini Simao`ya bırakmak zorunda kaldı.

-Mustafa Pektemek`ten gollere devam-Beşiktaş`ın bu sezon en golcü futbolcusu Mustafa Pektemek, sezonun ikinci yarısında da gollerine devam ediyor.

80. dakikada oyuna giren genç futbolcu, 83. dakikada fileleri havalandırarak, takımını 3-1 öne geçirdi.

Mustafa, Süper Lig`de 7, UEFA Avrupa Ligi`nde 1 olmak üzere siyah-beyazlı formayı giydiği ilk sezonunda 8 gole ulaştı.

-Ertuğrul Sağlam`a gönderme-Beşiktaşlı taraftarlar, skor 3-1 olduktan sonra eski teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam`a göndermede bulundu.

Sağlam`ın Beşiktaş`ı çalıştırdığı dönemde siyah-beyazlı takımın UEFA Kupası 1. tur rövanşında Ukrayna takımı Metalist Kharkiv`e deplasmanda 4-1 yenilerek elendiği maçın ardından ``Hayat devam ediyor`` açıklamasına atıfta bulunan taraftarlar, 3-1`in ardından, ``Ertuğrul üzülme, hayat devam ediyor`` diye bir süre tempo tuttu.

-Egemen`e ``3`lü`` ısrarı-Beşiktaşlı taraftarlar, 3-1`lik galibiyetin ardından futbolcuları Egemen Korkmaz`dan kendilerine ``3`lü`` çektirmesi konusunda ısrarcı oldu.Taraftarlar, maçın bitiş düdüğüyle eski Bursasporlu Egemen`den ``3`lü`` çektirmelerini istedi. Ancak milli futbolcu, bu isteğe alkışla yanıt vererek soyunma odasına gitti.

Egemen`den ``3`lü`` çektirmesi için ısrarcı olan ve tribünleri boşaltmayan çok sayıda taraftar, ``Egemen gelmeden çıkmayız``, ``Bu gece buradayız`` diye tempo tuttu. Bu sırada tribünlerden zaman zaman ıslık ve protesto sesleri yükselirken, yaklaşık 15 dakika sonra milli futbolcu alkışlar arasında sahaya çıktı ve taraftarların isteğini gerçekleştirdi.

(ÇET-EG-SBR)
Kaynak: AA