Kar 4 ilde okulları tatil ettirdi

Türkiye akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan yoğun kar yağışı etkisi altına girdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle yollar beyaza büründü.

Uşak: Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Uşak merkez, Banaz, Sivaslı ve Karahallı ilçelerinde taşımalı sistem eğitim yapan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Uşak Valiliği, olumsuz hava koşullarının devam etmesi halinde tatilin uzatılabileceğini, Eşme ve Ulubey ilçelerinde okulların tatil edilip edilmeyeceği yönünde kararın da ilçe kaymakamları tarafından verileceğini açıkladı.


Kırşehir: Dün sabaha karşı yağmaya başlayan ve kalınlığı 25 santimetreyi geçen kar, yolları kapattı. Özellikle Kırşehir-Kayseri karayolu çevresinde etkili olan kar yağışı sebebiyle bu bölgeye tuzlama ve kar küreme araçları sevk edildi. Polis, şehir merkezinde sürücülere zincirlerini takmaları yönünde uyardı. Kırşehir Valiliği, taşıma sistemiyle eğitim gören ve Çiçekdağı ilçesindeki okulların tatil edildiğini, 150 köy yolunun kapandığını açıkladı.

Ordu: Dün akşam saatlerinde başlayan ve gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ilçelerde yollar kapandı. Kar yağışı nedeniyle Mesudiye'nin merkez ve köylerinde, Akkuş'un belde ve köylerinde, Kumru'nun sadece köylerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Kütahya: Yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, bağlı belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, liseler ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün için ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilerin de bir gün idari izinli sayılacağı bildirildi.


Buzlanma ve don uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Tokat, Amasya ile Samsun ve Ordu'nun yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli buzlanma ve don olayı ile doğu kesimlerde beklenen kuvvetli kar yağışının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı zirai üreticiler ve sürücüler başta olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları isteniyor.