İzsu’dan Beş Köye Su Müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında su sıkıntısı yaşanan Torbalı ilçesine bağlı Saipler ve Bozköy ile Buca ilçesine bağlı Belenbaşı, Kırıklar ve Doğancılar köylerine altyapı yatırımı başlatıyor.

Nif Dağı’ndan gelen kaynak suyunu kullanan ancak eskiyen borudaki kaçaklar sebebiyle yeterli su alamayan köylerin sıkıntısı giderilecek.

Öncelikle kaynaktan gelen suları toplamak için yetersiz kalan Doğancılar’daki dağıtım deposunun yerine, 50 metreküplük yeni bir depo yapılacak. Depoyla kaynak arasındaki 21 kilometrelik iletim hattı da baştan sona yenilenecek, kaynak suyunun boruya alındığı tesisler büyütülecek. Ayrıca Belenbaşı, Doğancılar ve Kırıklar, ardından da Saipler ve Bozköy’ün içme suyu şebekeleri yenilenecek. Çalışmalar tamamlandığında, özellikle yaz aylarında sağlıklı ve kesintisiz su verilmiş olacak. Bozköy ve Kırıklar yakınındaki Karacağaç’ta su kuyuları açarak rezerv oluşturan İZSU, kaynak suyunun yetersiz kaldığı zamanlarda bunları devreye alacak. İhale süreci tamamlanan Nif Dağı kaynakları içme suyu iletim hattı inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak ve 250 günde tamamlanacak.