Elmadağ'da Kayak Keyfi

Ankara`nın kış turizm merkezi konumundaki Elmadağ Kayak Merkezi, 50 santimi bulan kar kalınlığıyla birlikte sezonu açtı.

Patenle kayanların yanı sıra kızakla kaymaya çalışan vatandaşlar, dondurucu soğuğa rağmen kar topu oynayanlar karın tadını çıkarıyor. Ankara`nın hemen yanı başında ve merkeze sadece 20 kilometre uzaklıktaki Elmadağ Kayak Merkezi`ne yağan kar kalınlığı 50 santime ulaşırken, vatandaşlarla birlikte işletmecilerin de yüzü güldü. Bölgede ekmeğini kardan çıkaran esnaf da kar sevinci yaşıyor. Yoğun kar yağışı, hafta sonu itibariyle Ankaralı kayak severleri çocukları ile birlikte bölgeye akın ettirdi. Kayakseverler, Elmadağ`da havanın soğuk olmasına rağmen her yaştan insan, kaymanın zevkini yaşıyor. Vatandaşlar karma mangal ziyafeti yapmayı daihmal etmiyor. Hafta sonu için Elmadağ`ı tercih edenler, mangal közünde veya sac tavada yavaş yavaş pişirilen sucuk ve yanında sunulan yine korda demlenmiş semaver çayıyla tatillerini değerlendiriyor

Ankara`ya 20 kilometre mesafedeki Elmadağ Kayak Merkezi`nde ODTÜ, Hacettepe, Ankara Üniversitesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`ne ait kayak evi, otel ve restoranlar bulunuyor. Elmadağ Kayak Merkezi`nde 548 metre uzunluğundaki 720 kişilik bir adet teleski bulunurken, kayak sezonunun ise Mart sonuna kadar devam edeceği tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA