Mhp Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 19 Mayıs törenlerinin iptaliyle ilgili, "Bu işlem, bir milleti yok etmektir.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:
Dikkat ederseniz; 9 yıldır adım adım bir millet yok ediliyor. Yeni kimlikler üretiliyor ve cumhuriyetin değerleriyle oynanıyor" dedi.

MHP Seyhan İlçe Başkanlığı`nın 10. Olağan Kongresi`nde divan başkanlığı yapan Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti`nin bugün itibarıyla geldiği noktada, uçurumun kıyısında olduğunu ileri sürerek, "En son tıpkı Cumhuriyet Bayramı`nda yaptıkları gibi, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerini iptal de, esasında kafalarının ardında ne olduğunu ortaya koymaktadır. Esasında cumhuriyetin kimliği ile ritüelleriyle oynanmaktadır" diye konuştu. Yalçın şunları söyledi: "Yaptıkları belki çok sıradan, çok masumane bir iş gibi görünebilir. Ancak milli bayramlar gelecek nesillere, genç nesillere aktardığımız kıymet bütünlerinin yıldönümleridir. Eğer millet olacaksanız, millet olmaya devam edecekseniz kültürünüzü yaşatmak zorundasınız. Türk kültürü bu güzel günlerde yaşanır. Bu güzel günlerdeki anmalar vesilesiyle gelecek nesillere bir değer aktarımı olarak intikal eder. Bunun için önemlidir. Orada gençlerimizin yaşadığı bir heyecan, şuur altında anlam bulacak, yıllarsonrasında kültür anlamında, Türk kültürünün kendisini koruması anlamında bir karşı duruş sergileyecektir." Kongrede MYK Üyesi Metanet Çulhaoğlu, Osmaniye İl Başkanı Murat Kanlı, ilçe başkanları Mustafa İzgioğlu, İbrahim Kara, Mehmet Özcan, Ender Çulhacı, Aziz Şen, Kadir Topak, Nurettin Çetiner, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Kanat, 23. Dönem Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, partili belediye başkanları Hüseyin Sözlü, Mustafa Çay; Yusuf Baş, 24. Denem milletvekili adayları Cahit Öztok, Süleyman Şimşir, Neslihan Uzun, Ali Türkmen, Mehmet Külahlıoğlu, Hamit Yılmaz, belediye ve il genel meclis üyeleri, kadınkolları mensupları ile çok sayıda partili hazır bulundu.
Kaynak: İHA