Galatasaray

Teknik direktör Fatih Terim, Samsunspor maçına ilk 11`debaşlattığı Sabri Sarıoğlu ve Engin Baytar`ı yedeğe çekerken,Kazım Kazım ile Servet Çetin`i sahaya sürdü-Eboue`nin yokluğunda Sabri Sarıoğlu`nun performansıbeğenilmezken, savunmanın sağına Ujfalusi çekildi-Türk Telekom Arena`nın zemininde biriken ince kar tabakası,maç öncesi temizlendiİSTANBUL - 14.

Galatasaray
01.2012 - Spor Toto Süper Lig`in 20. haftasında Kardemir Karabükspor`u ağırlayan Galatasaray`da teknik direktör Fatih Terim, kadroda değişikliğe gitti.

Sarı-kırmızılı ekibin ligde son oynadığı Samsunspor maçının ilk 11`inde yer alan isimlerden Sabri Sarıoğlu ve Engin Baytar, Kardemir Karabükspor karşılaşmasına yedekler arasında başladı.

Sarıkart cezasını Samsunspor maçında dolduran, Ziraat Türkiye Kupası`ndaki Adana Demirspor maçında ise forma giymeyen Kazım Kazım, Kardemir Karabükspor maçına ilk 11`de başlarken, ilk 11`de kendine şans bulan bir diğer isim ise Servet Çetin oldu.

-Savunma bloğu değişti-Emmanuel Eboue`nin Afrika Uluslar Kupası öncesi Fildişi Sahili Milli Takımı`na gitmesi nedeniyle savunmanın sağında oynayacak isim merak konusu olurken, Sabri Sarıoğlu`nun Samsunspor maçındaki kötü performansının ardından bu mevkiye Tomas Ujfalusi kaydırıldı.

Sabri Sarıoğlu`nu yedekler arasında soyunduran Fatih Terim, savunmanın göbeğinde Servet Çetin`e yer verdi ve Ujfalisi`yi sağda görevlendirdi.

-Servet, ligde 4. kez ilk 11`de-Bu sezonun 20. haftasında, 9. lig maçına çıkan Servet Çetin, Kardemir Karabükspor maçıyla 4. kez ilk 11`e girmiş oldu.

Fatih Terim`den şans bulmakta zorluk çeken isimler arasında yer alan Servet, ligde daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği ve Manisaspor karşılaşmalarına ilk 11`de başlamıştı.

Servet Çetin, Ziraat Türkiye Kupası`nda son oynanan Adana Demirspor maçında ilk 11`de Gökhan Zan ile birlikte görev alırken, bu ikilinin yaptığı bireysel hatalar dikkat çekmişti.

-Galatasaray bu hafta sonu evinde-Kendi evinde yaptığı son 4 resmi maçını hafta içi oynayan Galatasaray, Kardemir Karabükspor karşısında hafta sonu taraftarının karşısına çıktı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinin giriş bölümünde, sitemli bir şekilde, ``Haftalardır ilk kez bir hafta sonu maçı`` ifadeleri yer alırken, Galatasaray, 26 Kasım Cumartesi günü yapılan Sivasspor maçının ardından ilk kez bir hafta sonu günüde Türk Telekom Arena`da maça çıkmış oldu.

Galatasaray, son 4 maçında Fenerbahçe ile 7 Aralık Çarşamba, Manisaspor ile 21 Aralık Çarşamba, İstanbul Büyükşehir Belediyespor`la 3 Ocak Salı ve Ziraat Türkiye Kupası`nda Adana Demirspor`la da 10 Ocak Salı günü kendi evinde karşılaşmıştı.

-Kardemir Karabükspor`da 4 tanıdık isim-Sarı-kırmızılı ekibin rakibi Kardemir Karabükspor`da Galatasaraylıların yakından tanıdığı 4 isim yer aldı.

Galatasaray`ın efsane futbolcularından ve eski teknik direktörü Bülent Korkmaz, bu kez Kardemir Karabükspor`un başında yer alırken, Galatasaray`da daha önce forma giyen kaleci Orkun Uşak ve futbolcu Mustafa Sarp da karşılaşmanın ilk 11`inde yer aldılar.

Ayrıca, Galatasaray`ın alt yapısında görev almış futbolculardan Anıl Karaer de Kardemir Karabükspor`un yedekleri arasında yer aldı.

-Muhammet Altıntaş`e plaket-Sarı-kırmızılı ekibin Türk Telekom Arena`da yaptığı maçlarda düzenlediği, ``Galatasaray efsanelerini anıyor`` organizasyonunun Kardemir Karabükspor karşılaşmasındaki konuğu Muhammet Altıntaş oldu.

Galatasaray`da top koşturan isimler arasında yer alan Muhammet Altıntaş`a maç öncesi plaket verildi ve eski futbolcunun stat skorbordunda görüntüleri yayınlandı.

-Biriken kar temizlendi-İstanbul`daki kar yağışı nedeniyle Galatasaray-Kardemir Karabükspor maçının oynandığı Türk Telekom Arena`nın zemininde ince bir kar tabakası oluştu.

Mücadele öncesi görevliler tarafından saha zemininde temizlik yapılırken, kısa sürede biriken kar kaldırıldı.

-Maç öncesi saygı duruşu-Galatasaray-Kardemir Karabükspor karşılaşması öncesi, vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk futbolunun ve Fenerbahçe`nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis ile milli kayakçı Aslı Nemutlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu esnasında stat skorbordunda bu 3 ismin fotoğraflarıyla birlikte, ``Saygıyla anıyoruz`` yazısına yer verildi.

(MFD-EG-KAF)
Kaynak: AA