Demiryolu Üzerine Köprü Yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tütünçiftlik ve Yarımca sahillerine araç ulaşımlarını sağlamak için demiryolu üzerine köprü yapıyor.

Demiryolu Üzerine Köprü Yapılıyor

Derince ve Körfez sahillerini canlandıracak Kaşkaldere Vadisi Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Yapılan çalışmalarla yeni bir imaja kavuşan sahil şeridi vatandaşların rahatça kullanabilmesi için araç köprüsüyle Rıhtım Caddesi’ne bağlanacak.

SAHİLE ULAŞIM SAĞLAYACAK
Tütünçiftlik minibüs durağının yanında başlatılan çalışmalar da sürdürülüyor. Sahil tarafındaki kemer ayağının 35 adet fore kazık yapımı tamamlanarak dolgusu yapıldı. Minibüs durağının yanındaki fore kazık çalışmaları sürüyor. Köprü tamamlandığında Derince - Tütünçiftlik ve Yarımca sahillerine demir yolu üzerinden araçların ulaşımı sağlanacak. 37 metre uzunluğunda inşa edilecek köprü iki açıklıklı olarak yapılacak. Köprüde 29 adet öngermeli özel beton kiriş kullanılacak. Köprüyü ayakta tutacak toplam 78 adet fore kazık çakılacak.
Yayaların da kullanacağı köprü elektrik direkleriyle aydınlatılacak. Köprüden sahil şeridine geçildiğinde doğu batı yönünde uzanacak yan yollarla istenilen yöne ulaşılabilecek.