Davutoğlu: 'arap Baharı Lübnan'da Doğdu'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan Başbakanlık Konutu Grand Serail`de onuruna verilen yemekten sonra düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüşmesinden bahseden Davutoğlu, iki ülke arasındaki ilişkileri konuştuklarını belirterek, "İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler hızla gelişiyor. Geçen sene ticaret hacminde yüzde 15 artış yaşandı. Şu anda 1.1 milyar ABD Doları büyüklüğünde ticaret hacmine ulaştık. Ekonomik ilişkilerimiz gelecekte daha da fazla artacaktır" dedi.

Bölgedeki değişimleri ve Arap Baharı`nı da konuştuklarını belirten Davutoğlu, "Arap Baharı bölgede pek çok fırsat yarattı. Pek çok sefer söylediğim gibi demokrasi için Arap Baharı Lübnan`da doğdu. Lübnan`ın istikrarı Türkiye için elzemdir. Lübnan bölgenin istikrarının en önemli direklerinden biridir. Umarız bütün diğer ülkeler de Lübnanlılardan gerekli dersleri ve tecrübeleri alır" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, bugün Lübnan Başbakanı Necib Mikati`nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile de görüştü. Davutoğlu`nun yarın "Arap Dünyasında Demokrasi" konulu BM konferansının ilk oturumuna hitap etmesi ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA