Bakanı Eroğlu'nun Hatay Ziyareti

Hatay`ın İskenderun ilçe merkezi ve bağlı 7 beldeyi besleyecek olan su izale hattı merkezinin çalışmalarına start veren Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, vatandaşa membaa kalitesinde içme suyu sağlayacaklarını söyledi.

Bakanı Eroğlu'nun Hatay Ziyareti
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde yaptığı açılışların ardından İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi`nde temeli atılan İskenderun İçmesuyu İzale Hattı ve İçme suyu Arıtma Tesislerinin çalışmalarına start verdi. 2. OSB içerisinde izale hattının İstanbul`dan sonra Türkiye`nin en gelişmiş su şebekesi olacağını söyleyen Bakan Eroğlu, buradaki projelerin hayata geçirilmesi için bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`dan talimat aldığını söyledi. Eroğlu, projenin ihalesini alan iki firmanın sahiplerini yanına alarak yaptığı konuşmada 12.12.2012 tarihinde saat 12.12`de bu tesislerin açılışının toplu olarak Başbakan tarafından yapılmasının planlandığını belirterek müteadditlerden söz aldı. Bakan Eroğlu, bu proje ileİskenderun`un 2045 yılına kadar içme suyu sorununun ortadan kaldırıldığını belirterek, Aslantaş Barajı`ndan gelecek olan suyun İskenderun merkez başta olmak üzere, Karayılan, Azganlık, Sarıseki, Denizciler, Bekbele, Karaağaç ve Nardüzü beldelerine yıllık 47 milyon metre küp içme suyu verileceğini ve bu suyun damacanalarda satılan membaa sularından daha güzel olacağını söyledi

Yağmur altında düzenlenen törene Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu`nun yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek Atakaş Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş bazı iş adamları, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldılar.
Kaynak: İHA