Bakan Eroğlu: İskenderun Demir Çelik Sektöründe Dünyada Söz Sahibi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İskenderun`un demir-çelik`de dünyada söz sahibi olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu: İskenderun Demir Çelik Sektöründe Dünyada Söz Sahibi
Bakan Eroğlu, İskenderun Organizesi Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden İçme Suyu Arıtma tesisi şantiyesinde incelemelerde bulundu. Şiddetli yağmura rağmen yoğun katılımla gerçekleştirilen ziyarette Bakan Eroğlu, Türkiye’deki en büyük ikinci İçme suyu arıtma tesisinin İskenderun ve beldelerine hizmet vereceği söyledi.

Bakan Eroğlu, yüklenici firma yetkilileri ile yaptığı görüşmede ise tesisin bir yıl içerisinde bitirileceği müjdesini alarak, İskenderun halkına 12.12.2012’de Saat:12.00’de açılışın yapılması için talimat vererek, bu açılışa bizzat katılacağını söyledi. Hatay’da önemli yatırımlar için geldiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, "Bu gün Hatay’de beş tesisin açılışını yaptık ve bu tesislerin maliyeti 181 milyon liradır." dedi.
Hatay ve İskenderun`un çok önemli ticaret ve kültür merkezi olduğuna vurgu yapan Bakan Eroğlu, "İskenderun’da Aşkarbeyli deresi olmak üzere bir çok dereyi ıslah ettik. Gerek içme suyu isale hattı, gerekse arıtma tesisi konusunda çok emeğimiz var. Bizzat kendimiz özellikle İskenderun’a geldik." dedi. Bakan Eroğlu, "Türkiye’ye ekonomik katkısı en önemli şehirlerimizden biri olan İskenderun Demir çelikte dünyada söz sahibi bir şehir haline geldi. İskenderun ve çevresindeki beldelerimizin su ihtiyacını başbakana ilettiğimizde, su meselesini kökünden çöz ve İstanbul’daki gibi çok güzel içme suyu şebekesi ile donat dedi. Suyun arıtılması gerekiyordu. 2050 yılına kadar İskenderun ve beldelerinin içme suyu ihtiyacını gidermek için modern bir içme suyu arıtma tesisi ve isale hattının çalışmalarını başlatık. Buradan akan su memba suyu niteliğinde akacak. İskenderun ve 7 beldemize hayırlı olmasını diliyorum, İnşallah diğer tesislerle birlikte bu tesisimizin açılışı da 12.12.2012’de saat 12’deyapılacaktır." şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İskenderun Organize Sanayi bölgesindeki ziyarete Ak Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Azganlık Belediye başkanı Halil Demir, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Sarıseki Belediye Bülent Özer, Bekbele Belediye Başkanı Bestami bilgili davetliler ve çok sayıda halk topluluğu katıldı.