Atletizm

Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi Eleme YarışlarıMersin`in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesindebaşladı(fotoğraflı-görüntülü)SİLİFKE – 14.

01.2012 - Atletizm Federasyonu`nca düzenlenen Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi Eleme Yarışları, Mersin`in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinde başladı.

Atayurt Belediyesi tarafından yaptırılan atletizm pistinde gerçekleştirilen yarışlara, 219 takımdan 876 sporcu katılıyor.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, yaptığı açıklamada, yarışlara Türkiye genelinden birçok il ve ilçeden sporcuların gelmesinin ve katılımın fazla olmasının mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Yarışlarda, ``yıldızlar`` kategorisinde erkekler ve bayanlar, 16 yaş altı (A) ve (B) gruplarının yarıştığını ifade eden Terzi, ``Yarışlar bölgede 4`üncü kez organize ediliyor. Bu bölgeyi, bu mevsimde hava şartlarının uygun olması ve kalacak yerlerin müsait olması sebebiyle tercih ediyoruz. Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ve Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner`e atletizme verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ediyorum`` dedi.

Mehmet Terzi, Türkiye`nin mart ayında Dünya Salon Atletizm Şampiyonası`na ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, şunları söyledi:``Haziran ayında da Avrupa şampiyonası var. En büyük hedefimiz de olimpiyatlar. Olimpiyatlar için şu ana kadar 24 sporcumuz barajları geçti. Bundan mutluyuz. Burada yapılan yarışmalarda da ilk sıralarda gelen kulüplerimiz, diğer kademelerde mücadele edecekler. Yarışlarda Türkiye`nin gelecekteki şampiyonlarının çıkacağını ümit ediyorum.

Küçük yaş gruplarına yapacağımız yatırımlar, atletizmdeki geleceğimiz açısından önemli. Derecelere baktığımızda, güzel değerler elde edildi. Bugün en önemli olaylardan birisi de kullandığımız çipli sistem. Bu sistemle sporcularımızın gerçek derecelerinin, sonuçların en kısa zamanda alınması sağlandı. Yarış bittikten üç dakika sonra bütün yarışmacıların dereceleri elimizde oluyor. Daha önceki yarışmalarımızda bu sistemi uyguladık, ama krosta ilk kez uyguluyoruz.``Yarışlar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Terzi, Kaymakam Damatlar ve Atayurt Belediye Başkanı Yeğiner tarafından verildi.

Yarışlar, yarın genç erkek ve bayanlar ile büyük erkekler ve bayanlar kategorilerinde yapılacak mücadelelerle sona erecek. Yarışlarda dereceye giren takım ve sporcular ise 11 Şubat`ta Antalya`da yapılacak olan 1. kademe yarışları ve 17 Mart`ta Kuşadası`nda yapılacak final müsabakalarına katılacak.

(HAS-ST-AYC-HD-ADA)
Kaynak: AA