Abd'de Çocuklar Martin Luther King'i Andı

ABD`nin başkenti Washington`da Watkins İlkokulu öğrencileri, ünlü yurttaş hakları hareketi önderi Martin Luther King`i doğumunun 83.

yıldönümünde andı. 5. sınıf öğrencileri, Martin Luther King`in ünlü "Bir Hayalim Var" konuşmasını birlikte okudular.

Her çocuk King`in 1963`te ünlü konuşmasını yaptığı Lincoln Anıtı`nda konuşmadan birer cümle okudu. Öğrencilerden biri "Bir gün küçük siyahî kızlar ve oğlanlar, küçük beyaz kızlar ve oğlanlarla el ele tutuşabilecekler. Bugün bir hayalim var!" derken bir diğeri "Zenciler oy veremedikçe ve oy verecek bir sebep bulamadıkça tatmin olamayız" ifadesini kullandı.

Öğretmen yardımcısı Sheryl Tucker da öğrencilerin mesajının önemli olduğunu belirterek 43 yıl sonra King`in mesajının nesillerden nesillere aktarılmasından gurur duyduğunu kaydetti. Tucker, "İlkokuldan öğrencilerimizi getirdik ve 5. sınıf öğrencilerimiz konuşmayı canlandırdı. Bu tören barış, dürüstlük, merhamet ve Martin Luther King`in savunduğu her şey anlamına geliyor" dedi.

Törende "Bir Hayalim Var" konuşmasındaki "Eğer Amerika büyük bir ulus olacaksa bunlar gerçekleşmeli" cümlesini okuyan Keith Jackson, "Ayağa kalkacak kadar cesurdu. Kelimeleri çok şeyi değiştirdi. O, bütün dünyayı değiştirdi" ifadeleriyle yeni nesillerin Martin Luther King`den ne kadar etkilendiğini gösterdi.

Etkinliğin düzenlenmesine yardımcı olanlardan Ulusal Park Servisi çalışanı Bob Vogel, "Bugün Washington`daki ilkokul öğrencileri, 7 yıldır olduğu gibi buraya geldi. Konuşmayı çalıştılar ve burada oldukça etkileyici bir biçimde okudular" dedi.
Kaynak: İHA