İspanya'dan Futbol

13.

01.2012 - İspanya`da geçen sezon 17 günde 4 kez karşılaşan Real Madrid ve Barcelona, bu sezon da Kral Kupası`nda çeyrek finalde 7 günde 2 kez karşı karşıya gelecek.

Kral Kupası`nda 5. turda rakiplerini eleyen iki takım, bu ay içinde 7 günde 2 kez futbolseverlere ``El Clasico`` heyecanı yaşatacak. Çeyrek finalde ilk maç 18 Ocak`ta Madrid`de, rövanş ise 25 Ocak`ta Barcelona`da oynanacak.

5. turda Barcelona, Osasuna`yı sahasında 4-0, deplasmanda ise 2-1 yenmiş, Real Madrid de Malaga`yı sahasında 3-2, deplasmanda 1-0 mağlup etmişti.

İki takım, geçen sezon 17 günde 4 kez karşı karşıya gelmişti. Nisan-Mayıs aylarında lig ve Kral Kupası finali için 4 günde 2 kez karşılaşacak iki takım, Şampiyonlar Ligi`nde yarı finalde eşleşince, futbolseverler 17 günde 4 kez El Clasico (klasik) olarak adlandırılan Real Madrid-Barcelona maçı izleme fırsatı bulmuştu. İki takım da bu 4 maçta 1`er galibiyet alırken, 2 maç ise berabere bitti.

İspanya Kral Kupası`nda, 3. lig takımı Mirandes`in de mücadele edeceği çeyrek final eşleşmeleri şöyle:Espanyol - Mirandes, Athletic Bilbao - Mallorca, Valencia - Levante, Real Madrid - Barcelona.

Kral Kupası`nı geçen sezon finalde Barcelona`yı 1-0 yenen Real Madrid kazanmıştı.

(OK-ADA)
Kaynak: AA