Belediye Aç Kalan Kuşları Yemledi

Afyonkarahisar Belediyesi, yoğun kar yağışı sebebiyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan kanatlı hayvanlar için uygun yerlere yem bıraktı.

Belediye Aç Kalan Kuşları Yemledi

Veteriner İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü işbirliğinde kar ve soğuk hava nedeniyle kuşların aç kalmaması ve donma tehlikesine karşı hazırlanan yemler, kentin muhtelif mahallelerinde bulunan park ve mesire alanlarına bırakılıyor.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, insan sağlığı kadar hayvan sağlığının da büyük önem arz ettiğini söyledi. Çoban, "Hayvanlarımızı koruyarak doğaya sahip çıkmamız gerekiyor. Bu tür kar yağışının yoğun olduğu kötü hava şartların da hayvanlarımızın yaşaması ve doğanın korunması için mücadele ediyoruz. Çalışmalar kapsamında bölgemiz de yabani hayvanların aç kalmaması için ilk etapta yaklaşık 50 kilo yemi şehrin muhtelif park ve mesire alanlarına bıraktık.” dedi.
Yemleme çalışmalarının kar yağışı oldukça devam edeceğini ifade eden Çoban, vatandaşlara çağrıda bulunarak pencere ve balkon kenarlıklarına kuşlar için ekmek ve su bırakmalarını önerdi.
Öte yandan Afyonkarahisar Belediyesi ile Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü işbirliğinde kentin ana arterleri olan Adnan Menderes Bulvarı, İnönü Caddesi, Şeyh Şamil Bulvarı, Ali Çetinkaya Bulvarı Turgut Özal Bulvarı ve Atatürk Bulvarı güzergâhları gibi yol kenarlarının belirli noktalarına kuş yemi bırakılıyor.