Sivasspor Kupada Da Dolu Dizgin

1 eşitlikle biten maçta uzatma dakikaları sonunda3-1 yenerek tur atlamayı başardıSİVAS - 12.

01.2012 - Spor Toto Süper Lig`de son 7 maçında yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası`nda da Mersin İdmanyurdu`nu normal süresi 1-1 eşitlikle biten maçta uzatma dakikaları sonunda 3-1 yenerek tur atlamayı başardı.

Ligde son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla alkış alan Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda deplasmanda Mersin İdmanyurdu`na karşı 120 dakikalık zorlu bir mücadele verdi.

Yedek ağırlıklı bir kadroyla Mersin ekibi karşısına çıkan Sivasspor`da, Kamil Grosicki, Murat Akça, Ricardo Pedriel Suarez, Uğur Kavuk, Kıvanç Karakaş ve yeni transfer Jan Rajnoch ile fazla forma şansı bulamayan kaleci Sandro Da Silva Mendonça, Cihan Özkara, Kağan Konuk, Tomas Rada ve Nihat Şahin ilk onbirde şans buldu. Teknik direktör Rıza Çalımbay, Erman Kılıç, Michael Eneramo ve Milan Cerny gibi as oyuncularını ise maçın son bölümlerinde sahaya sürdü.

Maçın başında 1-0 geriye düşmesine rağmen Cihan`ın attığı golle skora denge getiren kırmızı-beyazlı ekip, uzatma bölümlerinde Uğur ve Eneramo`nun attığı gollerle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Sivasspor, böylece kupada adını bir üst tura yazdırmayı başardı. Ligdeki 7 maçlık yenilmezlik serisinin ardından kupada da yoluna devam eden kırmızı-beyazlı ekip, taraftarına ümit verdi.

Sivasspor, en son yenilgisini ligin 12. haftasında, 26 Kasım 2011`de deplasmanda Galatasaray karşısında 2-1`lik skorla almıştı. Kırmızı-beyazlı ekip, bugüne dek geçen 47 günlük sürede çıktığı 8 resmi maçta (7 lig/1 kupa) 4 galibiyet ve 4 beraberlik aldı.

Rajnoch`un son bölümlerde kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi 10 kişi tamamlayan kırmızı-beyazlılar, ligde hafta sonunda Ankaragücü`nü konuk edecek.

(AHM-İSA)
Kaynak: AA