Venedik'e Dönen Köyceğiz'de Sular Çekilmeye Başladı

Hafta sonu etkili olan sağanak yağış sonrasında pek çok işyeri ve otelin sular altında kaldığı Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde hayat normale dönüyor.

İl Özel İdare bünyesindeki 40 iş makinesi, taşan Kargıcık çayında ıslah çalışması başlatırken, Venedik’e dönen Köyceğiz sokaklarındaki sular da çekilmeye başladı.

Geçen pazar günü etkili olan sağanak yağış nedeniyle Köyceğiz ilçesinde bulunan Kargıcık Çayı ve ilçe merkezinde bulunan Köyceğiz gölü şiddetli lodosun etkisi ile taşmıştı. Taşma sonrasında şehir merkezinde bulunan 34 konut ve 11 işyeri sular altında kalmıştı. Göl kenarında bulunan pek çok işletme, hala sel sularının etkisi altında bulunuyor.
Şehir merkezindeki yolların tamamen sular altında kalmasına neden olan felaketin üzerinden 3 gün geçerken ilçede yaralar da sarılmaya başlandı. İl Özel İdare bünyesinde bulunan yaklaşık 40 iş makinesi Kargıcık Çayı`nda ıslah çalışmalarına başladı. Çalışmaları yerinde izleyen Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, yeni bir felakete meydan vermemek için sel anından itibaren çalışmalara aralıksız olarak devam edildiğini kaydetti.

Öte yandan sular altında kalan ilçedeki bazı turizm tesisleri de yaralarını sarmaya çalışıyor. Tesisler kendi imkânları ile otellerdeki suları boşaltırken, birçok otelin alt kısımları hala sular altında. Sel nedeniyle müşterilerini apar topar boşaltmak zorunda kaldıklarını anlatan Kaunos Otel Müdürü Eralp Holago, felakette can kaybı olmamasına dua ettiğini söyledi. Gölün taşmasının ardından hemen oteldeki müşterileri başka otellere taşıdıklarını kaydeden Holago, “Sel geldiğinde otelimizin lobisi ve alt kısımları sular altında kaldı. Dün ve bugün bu suları boşalttık. Şimdi sadece kazan dairemizde hala su bulunuyor. Bu nedenle de otelimizde elektriklerimiz hala kesik.” dedi.