Köylüler ölümden döndü

10 saat boyunca mahsur kalan 4'ü çocuk 12 kişi donmaktan son anda kurtuldu

Köylüler ölümden döndü
Muş’ta kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 4’ü çocuk 12 kişi 10 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı. Ekiplerin son anda ulaştığı vatandaşlar donmaktan son anda kurtuldu.

İl merkezinden aldığı 4’ü çocuk 12 yolcuyu Korkut ilçesine bağlı Çınarardı köyüne götürmeye çalışan Kamuran Eroğlu yönetimindeki 13 AD 356 plakalı yolcu minibüsü Gelintaşı mevkiinde yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Bir süre kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalışan minibüstekiler sonuç alamayınca İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne haber verdi. İhbarı alan ekipler hemen iş makinesini bölgeye yönlendirdi. Yaklaşık 4 saatlik yol açmanın ardından vatandaşlara ulaşan ekipler karda kaybolmaya başlayan minibüsü saplandığı yerden kurtardı. Korkut Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda eğitim gören ve yere düşerek kolunu kıran kız öğrenci ağrılarına dayanamayarak ağlamaya başlayınca İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne ait araca alınarak köye götürüldü. Yolcu minibüsü ise iş makinesi tarafından Çınarardı köyüne götürüldü.

Minibüs sürücüsü Kamuran Eroğlu, il merkezinden aldığı yolcuları Çınarardı köyüne götürmeye çalıştığını belirterek; “Köye yaklaşık 10 kilometre kala kara saplandık. Bir süre kendi imkanlarımızla kurtulmaya çalıştık ama bir sonuç alamadık. Hemen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ni arayıp yardım istedik. Ekipler saat süren çalışmanın ardından bize ulaştılar” dedi.

İhbarı alır almaz yola çıktıklarını söyleyen ekip şefi Himmet Güler ise, tipi nedeniyle zor anlar yaşadıklarını ifade ederek; “Vatandaşlar Doğanlar köyü ile Çınarardı köyü arasında mahsur kaldı. Biz de hemen bölgeye gittik. Biraz daha geç kalsaydık tipi nedeniyle vatandaşlar boğulurdu. Şu anda vatandaşları kurtardık ve köye kadar getirdik” diye konuştu.