Cihan Haber Ajansı Gündemi

11 Ocak 2012 Çarşamba

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Ziraatçılar Derneği tarafından Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen 11.

Ulusal Tarım ve Gıda Kongresi’ne katılacak. (10.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri, Meteoroloji ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün 2011 yılı faaliyetleri ile 2012 yılı hedeflerini değerlendirecek. (10.00)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın başkanlığında Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Eylem Planı 2011 Değerlendirme Toplantısı TOBB Konferans Salonu’nda yapılacak. Yazıcı, toplantının bitiminde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay MÜSİAD Kırıkkale Şubesi`nin açılışına katılacak. (12.00)

İkinci Poyrazköy davasında sanıkların yargılanmasına İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam edilecek. (09.30)

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Yakup Akkaya, CHP Pursaklar İlçe Başkanlığı’nda Pursaklar Kaymakamlığı ile TEDAŞ’a yapılacak kitlesel itiraza katılacak. (09.30)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Adana İl Binası`nda basın toplantısı düzenleyecek. Toplantının ardından Tanrıkulu ve beraberindekiler Adana Adliye Binası’na siyah çelenk koyacak. (11.00)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet ile Feriye lokantasında öğle yemeğinde bir araya gelecek. (13.30)

Filistin Gazze Yönetimi Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Salih H. S. Alreqed ve beraberindeki heyet Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ziyaret edecek. Ziyaretin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. (12.00)

YİBO yurdunda kalan 20 öğrencinin üniversiteyi kazanmasında büyük rol oynayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’un da aralarında bulunduğu eğitime katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği’nce Rixos Otel’de ödül verilecek. (11.00)

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Türk Gıda Mevzuatı’na uygun üretimin sağlanması amacıyla başlatılan iyi hizmet veren işyerlerine `Beyaz Yıldız Beratı` kampanyası ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (14.00)

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun bir yıllık faaliyetlerini anlatacak. (11.00)

Türkiye`de Şubat ayında vizyona girecek olan "Fetih 1453"ün fragmanı bile Yunanistan`da büyük tepki çekti. En büyük bütçeli sinema filmi olma özelliği taşıyan yapımın fragmanına ilişkin birbirinden oldukça farklı yorumlar geldi. Çoğu yorumda Türkiye`ye öfke var.


Bağdat yönetimi tarafından örgüt kurmakla suçlanan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Cihan`a özel açıklamalarda bulundu. Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi’ne sığınan Haşimi Kerkük`te yargılanmak istediğini açıkladı. (Özel)

AVRASYA FEED
Rusya Başbakanı Vladimir Putin yılın ilk mesaisine bölge valileri ile canlı yayında görüşerek başladı. Kirov bölgesinde sıcak suya yüzde 40’ın üzerinde zam yapılması Putin’i çileden çıkarırken, Rusya Başbakanı kameraların önünde canlı bağlantı yaptığı vali yardımcısını, tatilden dönmeyen vali nedeniyle fırçaladı.


SPOR
Ziraat Türkiye Kupası 3. kademe maçlarına 12 karşılaşma ile devam edilecek. Günün maçlarında; Boluspor -Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor - Kayserispor, Bugsaşspor -Manisaspor, Eyüpspor-Eskişehirspor, Gaziosmanpaşaspor - Medical Park Antalyaspor (13.00), Kardemir D. Ç Karabükspor-Ünyespor (15.00), Trabzonspor - İstanbul Güngörenspor (17.30), Adanaspor - İstanbul Büyükşehir Belediye, Ankaragücü -Kasımpaşa, Mersin İdman Yurdu - Sivasspor (18.00), Beşiktaş - Gaziantep Büyükşehir Belediye (20.00) ve Samsunspor – Orduspor. (20.30).


Galatasaray Spor Kulübü’nün aylık olağan divan kurulu toplantısı yapılacak. (13.30)

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3`üncü turunda Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı`nda İstanbul Güngörenspor ile karşılaşacak. (17.30)