Şehit Çavuş, 20 Günlük Eşini Geride Bıraktı

Dün, İmranlı-Zara karayolunda meydana gelen trafik kazasının ardından olay yerinde incelemelerde bulunurken başka bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan, bugün de tedavi gördüğü hastanede şehit olan Astsubay Çavuş İsmail Çınar`ın 20 gün önce evlendiği öğrenildi.

Şehit Çavuş, 20 Günlük Eşini Geride Bıraktı
Dün, İmranlı-Zara karayolunda meydana gelen trafik kazasının ardından olay yerinde incelemelerde bulunan 2 askeri personel ve 1 polis, başka bir otomobilin çarpması sonucu yaralanmıştı. Yaralılardan Astsunay Çavuş İsmail Çınar (25), tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit çavuş için CÜ Tıp Fakültesi morgunun önünde düzenlenen cenaze törenine; Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Sivas milletvekili Ali Turan,Alay Komutanı Jandarma Kurbay Albay Ali Taş, Garnizon Komutanı Mustafa İlter, Jandarma Bölge Komutanı Ali Özkara, Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, İl Müftüsü Yusuf Şahin katıldı.

Tören alanına gözyaşları içerisinde gelen ailesi, şehidi son defa görmek için morga girdi. Şehidin kız kardeşi, "Ağabeyim, biz seninle izin kullanacaktık. Çok eğlenecektik. Ben sensiz ne yaparım? Allah`ım beni bu rüyadan uyandır` diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Mustafa Çınar ise kızını, "Bak buradakilerin hepsi senin ağabeyin, ağlama" diyerek teselli etti.

İsmail Çınar`ın 20 gün önce dünya evine girdiği Hayriye Çınar ise kayınvalidesine sarılarak gözyaşı döktü. Al bayraklı tabutla tören alanına getirilen şehidin naaşı, İl Müftüsü Yusuf Şahin`in okuduğu duanın ardından cenaze aracına bindirildi.

Şehit Astsubay Çavuş İsmail Çınar`ın cenazesi, konvoy eşliğinde memleketi Afyon`a gönderilmek üzere Nuri Demirağ Havaalanı`na hareket etti.
Kaynak: İHA