Mersin`de 69 Aileye 966 Küçükbaş Hayvan Dağıtıldı

Mersin`de 15 yerleşim biriminde gelir seviyesi düşük 69 aileye, 7 yıl vadeli ve sıfır faizli 13 koyun ile 1 koç dağıtıldı.

Mersin`de 69 Aileye 966 Küçükbaş Hayvan Dağıtıldı

Toroslar Tarım Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında getirilen küçükbaş hayvanlar Evrenli, Musalı, Arpaçsakarlar, Ayvagediği, Buluklu, Çandır, Çelebili, Çopurlu, Değirmendere, Güzelyayla, Işıktepe, Kayrakkeşlik, Kızılkaya, Resul ve Gözne`de çiftçilere teslim edildi.

Musalı Köyündeki dağıtım törenine Kaymakam Kaya Çıtak, İlçe Tarım Müdürü İlhan Kartal, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği Bölge Müdür Yardımcısı Kadir Çimen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, muhtarlar ve yöre çiftçileri katıldı.

Toroslar İlçe Tarım Müdürü İlhan Kartal’ın açılış konuşmasıyla başlayan tören, proje kapsamında dağıtılan hayvanların Hayvan Hayat Sigortasını üstlenen Tarım Kredi Kooperatifleri, Bölge Müdür Yardımcısı Kadir Çimen konuşmasıyla sürdü.

Çimen, “Toroslar Kaymakamımız Kaya Çıtak’ı ülke hayvancılığına soluk verecek böyle bir projeyi hayata geçirdiği için ülkemizin en büyük çiftçi ailesi Tarım Kredi Kooperatifleri adına tebrik ediyorum. İlçe Tarım Müdürü İlhan Kartal’ı ve gece gündüz özveriyle görev yapan arkadaşlarını tebrik ediyorum.” dedi.

Çimen, "Hayvancılığın içinde bulunduğu durumdan ülkemizi siz vefakar çiftçilerimiz kurtaracaktır. Ne kadar iyi bir proje yapılırsa yapılsın önemli olan uygulayıcıdır. Ülke kaynakları kullanılarak size emanet edilen hayvanlara iyi bakacağınız ve onlardan iki senede sürü oluşturacağınızdan eminiz. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak sizlere teslim edilen hayvanları Tarsim, Devlet Destekli Hayvan sigortası ile güvence altına aldık. Hayvanlarınıza bir şey olduğunda biz yanınızda olacağız. Aranızda henüz Tarım Kredi Kooperatifi ortağı olmayan çiftçilerimiz var. Lütfen, size en yakın Tarım Kredi kooperatifine uğrayın ne kadar değiştiğimizi görünce şaşıracaksınız. Hayvanlarınızın yemlerini mutlaka Tarım Kredi Kooperatifinden faizsiz olarak alın. Bu hayvanları sigorta ile güvenceye aldık. Yemlerini de faizsiz olarak vermeye hazırız. Devletin tarıma yönelik cazip imkanlarından sizde yararlanın.” diye konuştu.

Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak ise Musalı Köyünde yapılan teslim töreninde yaptığı konuşmada; “Ülkemizde son yıllarda hayvancılığa gereken önem verilmektedir. Bunu devletimizin tarıma ayırdığı desteklerinden dolayı siz daha iyi anlıyorsunuz. İlçemizde proje kapsamında toplam 69 aileye bine yakın koyun ve koç’u sıfır faizle 7 yıl ödemeli veriyoruz. Bu hayvanları ehil ellere teslim etmek için yoğun emek harcadık. Hayvanlığı bilen, gerçekten bu işi yapacak, gelir seviyesi yetersiz, desteğe ihtiyacı olan aileleri proje kapsamına aldık. Devletin sizlere emanet ettiği bu hayvanlara iyi bakacağınızdan eminim. Koyunlar gebe olduğu için 5 ay sonunda doğumları olacak. Bu hayvanların aile bütçenize ve ülke hayvancılığına katkısı çok büyük olacaktır. Yöremizin gelir seviyesi yükselerek, refah düzeyi artacaktır." şeklinde konuştu.