Havran’da Kurtuluş Coşkusu

Balıkesir’in Havran ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 89.

Havran’da Kurtuluş Coşkusu
yıl dönümü törenler ile kutlandı.

İlk Program saat 10.30’da Kızılay Meydanı’nda yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla göndere Türk bayrağı çekildi. Protokol üyelerinin çelenk sunumundan sonra Havran Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Havran Belediye Başkanlığı’nda protokol üyeleri tebrikleri kabul etti

Günün ikinci programı ise şehir stadyumunda yapıldı. Havran Kaymakamı Sinan İnaltekin, Havran Garnizon Komutanı Alim Yıldırım ve Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu halkı selamlayarak bayramını kutladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, “Bugün bizim bayramımız. Ülkemizin bir karış toprağı uğruna can veren kan veren aziz şehitlerimizi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygı ve rahmetle anıyoruz. Allah Türk milletine yeniden tarih yazdırmasın diyerek” halkın bayramını kutladı.

Program okunan şiirler halk oyunları gösterisi mehteran ekibinin gösterisi ve askeri bando ile kurum kuruluş ve firmaların geçit töreni ile son buldu. Akşamki programda ise Hüner Coşkuner ve İsmail Özkan konserleri verileceği öğrenildi. Kurtuluş programına Havran Kaymakmaı Sinan İnaltekin, Balıkesir Ak Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir CHP Milletvekili Nedret Akova, Havran İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alim Yıldırım, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, Havran Cumhuriyet Savcısı Muammer Taha Ekim, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: İHA