Cumhurbaşkanı Gül, Rusya Devlet Başkanı Medvedev İle Görüştü

Küresel Politika Forumuna katılmak için Rusya`da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Rusya`nın Yaroslavl kentinde düzenlenen Küresel Politika Forumuna katılan Cumhurbaşkanı Gül, forum kapsamında Rusya Devlet Başkanı Medvedev ile bir araya geldi. Kendisini foruma davet ettiği için Medvedev`e teşekkür eden Gül, foruma katılmaktan onur duyduğunu ifade etti. Dün Yaroslavl kentinde meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenler için Medvedev`e başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Gül, "Bugün acı gününüz. Sizin değil, herkesin acı günü. Dünkü elim uçak kazasından dolayı sizin şahsınızda bütünRusya halkına başsağlığı diliyorum. Bir spor takımının tamamı maalesef hayatını kaybetti. Bana söylediklerine göre bu binanın bir tarafı onların bulundukları yermiş. Gerçekten çok üzücü, tüm Rus halkına sabır temenni ediyorum, Allah`tan rahmet diliyorum hepsine. Kazaların olmamasını temenni ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca forum vesilesiyle gerek ikili ilişkileri, bölgede yaşanan gelişmeleri kısaca gözden geçirme fırsatı bulduğu için ayrıca memnuniyet duyduğunu kaydetti. Görüşmede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da hazır bulundu.
Kaynak: İHA