Memurlar’dan Afrika’ya Yardım

Malatya Memurları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEMUR-DER) tarafından açlık ve kuraklıkla boğuşan Afrika ülkelerine 4 bin 722 TL nakdi yardım gönderildi.


MEMUR-DER Başkanı İhsan Akça, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, dernek olarak, Afrika’da yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayarak bir süre önce yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Akça, kampanya çerçevesinde bugüne kadar toplanan 4 bin 722 lirayı Afrika’ya gönderilmek üzere Kimse Yok Mu Derneği’ne teslim ettiklerini ifade etti. Akça, şöyle devam etti:
“Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da 40 milyonun üzerinde insan kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Her üç Afrikalıdan biri yetersiz besleniyor. Bu yıl Doğu Afrika ülkeleri son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşıyor. Dernek olarak açlık sıkıntısıyla karşı karşıya olan insanların acılarını paylaşıyoruz. Bu çerçevede bir süre önce yardım kampanyası başlattık. Üyelerimiz, büyük bir fedakarlık örneği göstererek kampanyaya önemli bağışlar yaptı. Dişinden tırnağından artırarak biriktirdikleri paraları Afrikalı kardeşlerimize verdi. Kampanya kapsamında topladığımız 4 bin 722 lira 25 kuruşu Afrika`ya gönderilmek üzere Kimse Yok Mu Derneği`ne teslim ettik.”
Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şube Başkanı Muhammet Nami Güzeler de Ramazan ayı başından bu yana yürüttükleri kampanyalarla Afrika’daki insanlara yardım etmeye çalıştıklarını aktardı. Kampanya kapsamında, bugüne kadar üç TIR dolusu gıda yardımı gönderdiklerini belirten Güzeler, bağışlanan yaklaşık 350 bin TL’lik nakdi yardımı da Afrika’ya gönderdiklerini ifade etti. Önümüzdeki günlerde birkaç TIR dolusu yardımı bölgeye göndermeyi planladıklarını dile getiren Güzeler, maaşlı çalışarak geçimini sağlayan MEMUR-DER üyelerinin kısıtlı imkanlarıyla yaptıkları yardımın çok anlamlı olduğunu kaydetti.