‘kralların Ressamı’ Rahmi Pehlivanlı Anılıyor

Türkiye ve dünyada ’Kralların ressamı’ olarak bilinen ünlü ressam Rahmi Pehlivanlı`yı anma etkinlikleri Keskin’de başladı.

‘kralların Ressamı’ Rahmi Pehlivanlı Anılıyor

Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atıf Ceren, Keskinspor Kulüp Başkanı Cihat Mencet, Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübü üyeleri ve değişik illerden gelen 25 sanatsever katıldı.
Kırıkkale Valiliği, Keskin Kaymakamlığı, Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Rahmi Pehlivanlı Kültür ve Sanat Etkinliklerinin 5.’si, Pehlivanlı’nın doğup büyüdüğü tarihi evin önünde başladı, ardından, Keskin Ustalar Topluluğu’nun gösterisiyle devam etti. Program, resim, heykel ve müzik etkinlikleriyle 5 gün devam edecek.
Düzenlenen törende bir konuşma yapan Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, “Pehlivanlı’nın evinin restorasyon çalışmalarının başlaması için Kültür Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah en kısa sürede çalışmalar başlayacak. Emeği geçen, başta Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübü olmak üzere herkese teşekkür ederim. Sanata ve sanatçılara sahip çıkılmalıdır.” dedi.

Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge ise 5 gün süreyle resim, heykel ve müzik alanında çeşitli sanatsal çalışmaların gerçekleşeceğini açıkladı.