Amatör Olta Balıkçıları Kıyasıya Mücadele Verdi
Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Taşucu beldesinde, bu yıl 9-10-11 Eylül tarihlerinde kutlanacak olan Taşucu Çevre Festivali kapsamında olta balıkçılığını geliştirmek amacıyla balık yakalama yarışması düzenlendi.

Başkan Açıkbaş, yaptığı açıklamada, balık yakalama saatinde çıkılamadığı ve balıkçıların az balık yakaladığı için yenilebilir en büyük ve en çok balığı yakalayana yine balık hediye ettiklerini söyledi
Çevre Festivali kapsamında geçen yıl ilkini düzenledikleri olta balıkçılığını geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Açıkbaş, düzenledikleri olta ile balık avına katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu belirtti
Bu tür etkinliklerin devam edeceğini vurgulayan Açıkbaş, "Taşucu beldemiz, tarihi, doğası ve denizi ile turizm açısından önemli bir konuma sahip. Biz de bu güzellikleri en iyi şekilde değerlendirmek için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi. Etkinliğe katılan yarışmacılar ise "Balık tutmak sadece bir hobi değil çok iyi bir spordur. Biz, sadece bu sporu yapmak için değil aynı zamanda birbirimizi tanımak, dostluklar kurmak, doğa ve deniz ile iç içe olmak için buradayız. Balık tutmak çok zevkli olduğu kadar insana büyük huzur veriyor. Biz balık meraklıları bunu çok iyi biliriz. Anlatılması çok zor bir durum, ama biz bu sporu herkese tavsiye ediyoruz" dediler. Balık tutmanın püf noktalarından da bahseden bir sporcu, "Balık yakalamak için doğru misina, doğru yem ve doğru yeri bulmanız, sabırlı olmanız yeterlidir. Ama tabii ki şansta çok önemli oluyor" diye konuştu.
