Ehliyet sınav sonuçları burda! (MEB EĞİTEK 2011)

Ehliyet sınav sonuçları sorgulama paneli. Ehliyet sınav sonuçları MEB EĞİTEK (meb.gov.tr) tarafından açıklanacak. 20 Ağustos Ehliyet sınav sonuçları MEB ile eş zamanlı sitemizde de yayınlanacak. İşte Ehliyet sınavı sonuçları

Ehliyet sınav sonuçları burda! (MEB EĞİTEK 2011)
Ehliyet sınav sonuçları sorgulama paneli. Ehliyet sınav sonuçları MEB EĞİTEK (meb.gov.tr) tarafından açıklanacak. 20 Ağustos Ehliyet sınav sonuçları MEB ile eş zamanlı sitemizde de yayınlanacak. İşte Ehliyet sınavı sonuçları

Sınav Sonuçlarını öğrenmek için tıklayın

20 Ağustos 2011'de MEB tarafından yapılan ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sürücü adayları ehliyet sınav sonuçlarını merakla bekliyor. MEB ehliyet sınav sonuçlarını açıklar açıklamaz sitemizdede eş zamanlı olarak sorgulama linkinden ehliyet sınav sonuçlarına bakabileceksiniz.

MEB tarafından yapılan ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sürücü adaylarının merak içerisinde beklediği 20 Ağustos 2011 ehliyet sınav sonuçları MEB ile eş zamanlı olarak sitemizden de yayınlanacak. 20 Ağustos günü Türkiye'de yapılan ehliyet sınavında motor,trafik,ilk yardım ve çevre bilgisi dersi konularından sorular soruldu. Ehliyet almak isteyen adaylar bu sınavlardan en az 70 almak zorunda. Ehliyet sınav sonuçlarından başarılı oldukları takdirde direksiyon sınavına girmeye hak kazanan adaylar bu aşamayıda geçerse ehliyet sahibi oluyor.

Ehliyet sınav soruları ve cevaplarının ardından şimdi de ehliyet sınav sonuçlarını bekleyen adaylar ehliyet sınav sonuçlarının biran evvvel açıklanmasını istiyor.MEB'in Eğitim Teknolojileri Merkezi'nce (EĞİTEK) gerçekleştirilen 20 Ağustos Ehliyet sınavı sonuçlarının 3 hafta sonrasında açıklanması bekleniyor.

20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları sorgulama paneli.20 Ağustos 2011 ehliyet sınavı soruları ve sonuçları öğren (MEB MTSK). MEB Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ehliyet sınav sonuçları detayları.

Sürücü adaylarının Ehliyet sınavları için 5 sınav hakkı bulunuyor.Adaylar 5 kere teorik 5 kere de uygulama sınavına girme haklarını bitirdiğinde ise yeniden başvuru yapmaları gerekiyor. Teorik sınav yazılı, uygulamalı sınav ise direksiyon sınavı anlamına gelmektedir. Sürücü adayları ise teorik sınavda uygulanan Motor, İlkyardım, Trafik ve Çevre bilgisi testlerinden 70 puanın altında aldıkları testin sınavına girecekler. Yani başarılı oldukları bölümden tekrar teste tabi tutulmayacaklar.

İlkokul mezunları ehliyet başvurularını ikiye katladı

Nevşehir Burak Sürücü Kursları Kurucusu Cumhur Arslan, ilkokul mezunlarının başvurularıyla birlikte geçen yıla göre başvuruların iki kat arttığını söyledi.

Cumhur Arslan, 1996 yılında Karayolları Trafik Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle, ehliyet alabilmek için aranacak 8 yıllık temel eğitim (ilköğretim) mezunu olma şartı uygulamasının başlamasının ardından geçen yıla göre başvuru sayısında iki kat artış olduğunu belirtti.

Arslan, bazı ehliyet sınıflarında yer kalmadığını belirterek, birçok başvuruyu geri çevirdiklerini dile getirdi. En çok B sınıfı ehliyete başvuru olduğunu ifade eden Arslan, TIR ve kamyon sürmek için E ve D sınıfı ehliyet almak isteyen vatandaşlarının sayısında da aşırı bir artış olduğunu dile getirdi