Cihan Haber Ajansı Gündemi

Adli yıl açılış töreni ATO Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

Törene yüksek yargı başkanları ve mensupları yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. (10.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye-İspanya 3. Zirvesi kapsamında Ankara’ya gelecek İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero’yu hükümet adına Esenboğa Havalimanı’nda karşılayacak. (10.45)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile haftalık görüşmesini gerçekleştirecek. (13.00)

Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero’yu Başbakanlık’ta resmi törenle karşılayacak. İki başbakan baş başa görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, konuk Başbakan onuruna Resmi Konut’ta akşam yemeği verecek. (16.00/18.15/19.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bakanlık binasında sırasıyla Avrupa Parlamentosu Üyesi Emine Bozkurt, Sırbistan’ın Ankara Büyükelçisi Dušan Spasojevıć’i kabul edecek. (14.00/16.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen halk konserine katılacak. (21.30)

Tunceli'deki terörist saldırıda şehit düşen komiser Cem Kerman Edirne Selimiye Camii'nde, şehit eşi öğretmen Dilay Turan Kerman ise Ankara Kocatepe Camii'nde öğlen namazını müteakiben düzenlenecek törenlerle son yolculuklarına uğurlanacak. (13.00)

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, yeni adli yıl açılışında yargının sorunlarına dikkat çekmek için Çağlayan’daki adalet sarayı önünde basın açıklaması yapacak. (13.00)

Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in internete düşen ses kayıtlarında ‘’Alnından vurulan asker’’ olarak adı geçtiği öne sürülen Murat Oktay Can’ın ailesi Mazlumder Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Polatlı’da Lisanslı Depoculuk Şirketi’nin tanıtım törenine katılacaklar. (13.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Başkent Öğretmenevi’nde il milli eğitim müdürleri ile bir araya gelecek ve yeni öğrenim yılını masaya yatıracak. (10.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık binasında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (15.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlık binasında Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu üyelerini ve İTO heyetini ayrı ayrı kabul edecek. (11.00/18.00)

Yeni üyelerden oluşan Basın Kartı Komisyonu, BYEGM’nde sarı basın kartı başvurularını değerlendirmek üzere toplanacak.


Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Devrimci 78’liler Federasyonu tarafından hazırlanan 12 Eylül sürecine ışık tutan ‘Utanç Müzesi’ sergisi açılışı gerçekleşecek. (18.00)

Yeni kurulan Bursa Teknik Üniversitesi 2011-2012 eğitim öğretim yılında eğitime başlıyor. Merinos AKKM’deki Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nde yapılacak öğrenci kayıtlarıyla ilgili ilk öğrenci kaydı gerçekleştirilecek. (10.00)

Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Harp, Antalya Manavgat'ta 'Türkiye'de çarpık yapılaşma ve kaçak inşaat sorunu' konulu konferans verecek. (11.30)

SPOR
Balkan Yelken Şampiyonası, Kocaeli Sekapark'ta başlayacak. (11.00)

Voleybolda, 2011-2012 sezonunun fikstür çekimi gerçekleşecek. (15.00)

Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası elemeleri 7. Grup'taki 3. maçını, İrlanda Cumhuriyeti ile Manisa 19 Mayıs Stadı'nda yapacak. (19.00)

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında Avusturya ile karşı karşıya gelecek. (21.30)

Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.