Trafikte Çözüm Ortak Akılla Mümkün

Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, Sıratut Mahallesi Muhtarı İlhan İlan’ı ziyaretinde, genel trafik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Trafikte Çözüm Ortak Akılla Mümkün

Yapılan görüşmede mahallenin temel trafik sorunları üzerinde değerlendirmeler yapıldı.
Mahallede, genel trafik sorunlarına çözüm bulmak ve ortak akılla soruna çözümler arama konusunda fikir birliğine varıldı. Özellikle çevreye rahatsızlık veren motosikletlerin denetimlerine mahalleli tarafından yardımcı olunması, denetimlerin sorununun çözümünde tek başına bir çözüm olarak görülmemesi, sürücü ve yayalara ilişkin riskli durumlarda, anne babalarıyla da görüşülmesi gerektiği, mahalle içinde gürültü yapan motosiklet sürücülerinin gürültü yapmamaları konusunda trafik polisi ile işbirliği yapılması gerektiği konusunda mutabık kalındı.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli yaptığı açıklamada, bir mahallede bir sorun varsa eğer, o yerde mutlaka bir çözüm yolu veya yollarının olduğu, sorunların çözümünde kamunun ve toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düştüğünü belirtti. Her soruna polisiye yöntemlerle yaklaşmanın hayatın olağan akışına ters düştüğünü, özellikle ailelerin daha küçük yaştaki çocuklarına vatandaşlık bilinci ve asgari toplumsal kurallar konusunda ve iyi bir fert olunması noktasında eğitimler vermesi gerektiğini vurguladı.
Telli, motosiklet denetimlerinde geçen yılın ilk yedi ayına oranla yüzde 22 artış gösterdiğini, ilde kayıtlı motorlu araç sayısı ile sürücü sayısı artmasına rağmen son yedi ay içerisinde Adıyaman kent merkezinde toplam 123 yaralanmalı trafik kazası meydana geldiğini söyledi. Motosikletli trafik kazalarının tüm kazalardaki oranı yüzde 48 iken, 2011 yılının ilk 7 ayında bu oranın 43 kaza ile yüzde 35’e düştüğünü aktaran Telli, kazaları azaltmaya yönelik trafik denetimlerinde 4 bin 464 motosikletin kontrol edildiğini, kontroller neticesinde bin 398 adet motosiklet sürücüsüne toplam 151 bin 737 TL trafik idari para cezası uygulandığını; 286 motosikletin trafiğe çıkmaya elverişli olmadığından dolayı trafikten men edildiğini; toplama tabir edilen, el yordamı ile izinsiz imal edilen tescilsiz korsan motosikletler konusunda müsamaha gösterilmeyeceğini sözlerine ekledi.