Freddie Mercury Google tarafından da hatırlandı

Freddie Mercury Google tarafından da hatırlandı. Queen grubunun solisti olan Freddie Mercury'nin 65. doğum gününü Google Doodle ile hatırlattı. Google logosu Freddie Mercury kimdir? Freddie Mercury hayatı, şarkıları ve sözleri. Google Freddie Mercury'i de unutmadı.

Freddie Mercury Google tarafından da hatırlandı. Queen grubunun solisti olan Freddie Mercury'nin 65. doğum gününü Google Doodle ile hatırlattı. Google logosu Freddie Mercury kimdir? Freddie Mercury hayatı, şarkıları ve sözleri. Google Freddie Mercury'i de unutmadı.

Sahnedeki duruşu, şovu, pek çok kişi tarafından hala dünyanın en güçlü vokali olarak anılan sesi, Queen'i sırtlanarak, aydınlatan, Opera ile Rock müziği harmanlayarak yeni bir müzik anlayışı ile dünyayı kasıp kavurması ile tanınan, Queen grubunun kurucusu ve bugünlere gelmesindeki en büyük etkenlerinden biri olarak adlandırılan insan, Freddie Mercury. "Bohemian Rhapsody", "Somebody to Love", "We Are the Champions", "Don't Stop Me Now", "Killer Queen" ve "Crazy Little Thing Called Love" gibi pek çok uluslararası hit parçanın yazarıdır. Sahnedeki ve ne kadar bahsetmekten hoşlanmasa da, özel hayatındada farkılılıklar ve o yıllarda sahip olduğu dış görünüş ile ne kadar komplike bir özgüvene ve cesarete sahip olduğunu tüm dünyaya müziğiyle ve Queen ile hissettirmiştir. Yıllarca Queen grubundaki çalışmaları ile birlikte solo olarak da çalışmıştır. Mercury, ayrıca İlk asyalı Rock Star olarak adlandırılır. 1991 senesinde AIDS'in getirdiği komplikasyonlar sonucu yaşamını yitirmiş ve ölümü, bu hastalık hakkında toplum bilincinin artmasını sağlamıştır.

Belli bir yaş grubunun çok daha iyi tanıdığı Freddie Mercury'in en çok tanınan ve sevilen videolarını sizler için derledik. Freddie Mercury 65.doğum gününde Google tarafından da anıldı. Bir zamanların fırtınalar kopartan vokali Freddie Mercury aykırı yaşamı ile de çok konuşulan bir sanatçı idi. Google Doodle süprizi bu sefer Freddie Mercury için değişti. İşte Freddie Mercury denince akla ilk gelen şarkılar...
Freddie Mercury Google tarafından da hatırlandıFreddie Mercury - The Show Must Go On (izle)

Freddie Mercury Google tarafından da hatırlandıFreddie Mercury - We Are The Champions (izle)

Freddie Mercury Google tarafından da hatırlandıFreddie Mercury - Living On My Own (izle)

Freddie Mercury Google tarafından da hatırlandıFreddie Mercury - Don't stop me now (izle)

Freddie Mercury çok özel fotoğrafları için tıklayınız

Ondan geriye kalanlar

Montrö'deki Freddie Mercury heykeli. Son anketler [değiştir]Son anketlere göre Mercury İngiltere'de hala popülerliğini koruyor. Örneğin, 600.000 İngilizin katıldığı 1999 Binyıl anketinde bir müzisyen ve şarkı yazarı olarak sırasıyla 14. ve 15. sıraları aldı.

2002'de BBC tarafından desteklenen ve halkın oylarıyla oluşturulan, "En büyük 100 İngiliz" listesinde 58. olmuştur.

Mercury'nin iki şarkısı; "Bohemian Rhapsody" ve "We Are The Champions", farklı anketlerde dünyanın en sevdiği şarkılar olarak seçildi. En son olarak, 66 ayrı ülkede 600.000 kişiyle yapılan ankette, "We Are The Champions" dünyanın en popüler şarkısı seçildi.[35] Bu sonuç, "Bohemian Rhapsody" şarkısını son 50 yılın en beğenilen şarkısı ilan eden bir başka büyük anketin bulgusuyla tezat içindedir.

DigitalDreamDoor'daki çevrimiçi müzik topluluğu, Freddie Mercury'yi "En büyük 100 rock vokalisti" listesinde sürekli olarak 1 numarada tutmaktadır.

BBC radyo'sunun düzenlediği "20. yüzyılın en büyük şarkıcıları" listesinde Mercury, en yüksek puan alan hard rock vokalisti idi ve 10. sırada yer almıştı.[6] MTV'nin, "Son 25 yılın en büyük şarkıcıları" listesinde 2. sırayı almıştır.

Son olarak yapılan bir ankete göre Mercury <<Ultimate Rock God>> yani 'Rock ın Tanrısı' ilan edildi.

Dünyanın ilk Farsi kökenli Hint rock yıldızı [değiştir]Freddie Mercury'nin kökeni Farsi idi. Hindistan'da büyümüş ve 17 yaşındayken de ailesi ile birlikte İngiltere'ye göç etmişlerdi. Dolayısıyla dünyanın ilk Hintli rock yıldızı olduğu tartışmalıdır.[38][39] Bazılarınca Zanzibar'ın en meşhur müzisyeni olarak da tanımlanır.

Binyıl pulu [değiştir]Kraliyet posta servisi Freddie Mercury'nin anısına "Binyıl pulu" çıkarmıştır. Pulun arka planında Queen'in davulcusu Roger Taylor'ın görünmesi tartışmalara yol açmıştır. O zamanlar, pullarda sadece İngiliz kraliyet ailesinin resimleri basılabilirdi fakat bu politika daha sonra değiştirilmiştir. Aslında bu gelenek, onlarca yıl önce 1967'de, dünyanın çevresini yelkenlisi ile tek başına dolaşan Sir Francis Chichester için çıkarılan pul ile bozulmuştu(1967).

60. doğum günü kutlamalarını saran tartışmalar [değiştir]25 Ağustos 2006'da İslamik Seferberlik ve Çoğalma (UAMSHO) adlı bir örgüt, Zanzibar hükümetinin kültür bakanlığına çağrıda bulunarak, Freddie Mercury'nin 60. doğum günü kutlamalarının engellenmesini talep etmiştir.

UAMSHO'nun planlanan kutlamalara ilişkin şikayetleri arasında: Mercury'nin müslüman olmayışı, homoseksüel bir yaşam sürmesi, gerçek bir Zanzibar'lı olmayışı, ve "Mercury'yi Zanzibar'la ilişkilendirmekle, bir İslam adası olan Zanzibar'ın itibarının zedelenecek olması" vardı.[40] Ve planlanan kutlamalar iptal edildi.

Müziği ile gönüllere taht kuran bir sanatçı olan Freddie Mercury, AİDS hastalığına yakalanmış ve aşağıda yapılan şu açıklamanın ardından 24 saat içerisinde, tam da 45'in de genç bir yaşta hayata gözlerini yummuştu:

"Son iki hafta boyunca basında yapılan yoğun varsayımlar üzerine, testlerimin HIV pozitif çıktığını ve AIDS taşıdığımı onaylıyorum. Bu bilgiyi bugüne dek gizli tutmamın, yanımdakilerin mahremiyetini korumak adına doğru olacağını düşünmüştüm. Fakat artık, dostlarımın ve dünya çapındaki hayranlarımın gerçeği bilme vakti gelmiştir ve umarım herkes bu korkunç hastalıkla mücadelede doktorlarıma katılacaktır. Mahremiyetim benim için her zaman önemli olmuştur ve fazla röportaj vermememle ünlüyümdür. Bu tutumum bundan sonra da böyle devam edecektir, lütfen anlayışla karşılayın."

Google'ın bugünkü logosuna ilham olan Freddie Mercury'i bazı sözlük yazarları şöyle anlatıyor:

"Asla unutulmayacak, tüm zamanların gerçekten de efsane olmayı sonuna kadar hakeden yegane kişisinin doğum günü bugün. Saygıyla kutluyor, kendisini anıyoruz. Gerçekten çok özlüyoruz."

"İki saat önce incir reçeli-hiv muhabbeti sırasında kırk yılda bir denilebilecek şekilde kendisini andığım kişi. Google'da karşıma çıkınca doğum günü olduğunu öğrendim, hoş tesadüf."

"Bu yıl, doğum gününde, kendisine en güzel hediyeyi google verdiği için yapabileceğimiz bir şey yok. Bir çiçek alıp elini öpebilirim, en fazla. Mekanı cennet olsun, orada karşılaşanlara Bohemian Rhapsodyler okusun!"