Doğa İle Başbaşa Tıraş Keyfi

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Çulluuşağı köyünde, yaylacıların yolu üzerine kurulan bir berber dükkanı, mistik görüntüsü ve havadar özelliği ile kentin sıcağına karşı serin serin tıraş olabilme imkanı sunuyor.

Doğa İle Başbaşa Tıraş Keyfi
Bir Çınar ağacının gölgesine tahtadan inşa edilen ve benzerine sık rastlanmayan berber dükkanı, doğa ile iç içe halde tıraş keyfi yaşamak isteyenlerin uğrak yeri oluyor

Kozan Feke Karayolu kenarındaki yaşlı bir çınarın ağacının altında yer alan berber dükkanı, görenlerin ilgi odağı haline geldi. Daha çok yaylacılara hizmet vermesi için düşünülen berber dükkanı, kısa zamanda ünü yayılınca çevre ilçelerden gelenlerin de akınına uğramaya başladı. Aynı yerde 4 yıldır hizmet verdiğini belirten Berber Mehmet Baz, doğa ile baş başa çeşme ve yol kenarında, bir çınar ağacının ortasını, berber dükkanına çevirerek vatandaşların ihtiyacını karşıladığını belirterek, "Dükkanı görentatilciler zaman zaman dükkanı merakla izliyor. Yolcular durarak dükkanı inceliyor ve cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çekiyor" dedi. Tıraşa gelen vatandaşlar ise doğal berberden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Tıraş olmak için Kozan'a gitmek zorunda kalıyorduk. Bu berber dükkanı açıldıktan sonra büyük bir yükten kurtulduk. Kuş sesleri arasında traş olmak çok büyük bir keyif" dediler.
Kaynak: İHA