Beyoğlu'ndan Alucra'ya Otogar Armağanı

Giresun’un Alucra ilçesinde, İstanbul Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacak olan otogarın temelleri atıldı.

Beyoğlu'ndan Alucra'ya Otogar Armağanı

12 dönümlük arazi üzerinde, ortalama 1 milyon liraya malolacak otogar, İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Belediye Başkanı Misbah Demircan’ın katkıları ve gayretleri neticesinde 1 yılda tamamlanmak üzere temelleri atıldı.

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Bahat Öğütgen, Alucra Kaymakamı Ünal Koç, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Alucra Belediye Başkanı Halil İbrahim Yağcıoğlu, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Alucra Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Necdet Bekçi’nin katıldığı törende vatandaşın yoğun ilgisi dikkat çekti. Alucralılar için bundan böyle büyümenin şekli ve yönünün belirlenmiş olduğuna vurgu yapan AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, “Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, Alucralılar’ın ciddi yoğunluk teşkil ettiği Beyoğlu’ndan, karşılıklı dostluk, sevgi ve gönül bağının vefa örneğini göstererek, burada, gerek seçildiği yer itibariyle katkısı olanlara, gerekse de projesiyle örnek bir çalışma olarak gördüğümüz otogarımızın temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 100 bine yakın Alucralı’nın yaşadığı Beyoğlu ilçesinin, sanki bir mahallesine güzel bir yatırım yapıyor olmanın heyecanını yaşadığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ise konuşmasında, “İstanbul, bir dünya kenti. Beyoğlu, bütün dünyanın gözbebeği ve turizm cenneti. Oraya hizmet eden, oraya hayat veren, oraya can veren insanlarımız var. İşte Alucralılar. Eğer burada 1 Alucralı varsa, Beyoğlu’nda 5 Alucralı var. İstanbul’da 50 bin ile 100 bin arasında bir Alucralı’dan bahsediyoruz. Neredeyse Beyoğlu’nun üçte biri. Her tarafında varlar. Oraya hayat veriyorlar, oraya can veriyorlar. Bizim üzerimize, Alucralı’nın gittiği mekanlara halı seremesek de bir ‘gar’ yapmak boynumuzun borcu." şeklinde konuştu.