Türkiye rezil olmaktan son anda kurtuldu

Almanya ve Avusturya'nın basını son anda aldığımız Kazakistan galibiyetini bu yorumla duyurdu.

Türkiye rezil olmaktan son anda kurtuldu
AMilli Takımımızın 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Kazakistan’ı Arda’nın son dakika golüyle 2-1 yendiği maç, gruptaki rakiplerimizden Almanya, Avusturya ve Belçika basınında geniş şekilde yorumlandı. Alman medyası, “Şanslı galibiyet. Türkler son anda rezil olmaktan kurtuldu” görüşünü savunurken, şansları azalan Avusturya ve Belçika’nın yayın organları da benzer yorumlarda bulundu. İşte öne çıkan yorumlar...

Burak Yılmaz’ın golü nizamiydi

- Kicker (Almanya): Türkiye geç sevindi. Nuri ve Hamit’ten yoksun Türkler son anda rezil olmaktan kurtuldu.
- Sportbild (Almanya): Zorlu zafer. Türkiye 90+7. dakikada bulduğu golle zor da olsa 3 puanı kurtardı.
- Kölnerexpress (Almanya): Türkler az daha rezil oluyordu. Türkiye aldığı galibiyetle maç eksiği olmasına rağmen 2. sıraya yerleşti.
- ZDF (Almanya): Penaltı haklı, Burak’ın sayılmayan ikinci golünü nizamiydi. Kazakistan’ın golünde Volkan büyük hata yaptı.

Belçika kendi kendini rezil etti

- Krone (Avusturya): Belçika takıldı, Türkiye ikinciliğe çıktı. Arda’nın 90+7. dakikada gelen golüyle Türkler sevindi.
- Österreich (Avusturya): Türkiye için son dakika zaferi. Azerbaycan’ı yenemeyen Belçika kendini rezil etti.
- Kurier (Avusturya): Belçika takıldı. Kazakistan’ı son dakika golü ile yenen Türkiye rezil olmaktan kurtuldu.
- Le Soir (Belçika): Türkiye Kazakistan’ı 2-1 ile geçerken bütün umutlarımızı gömdü. Artık Avrupa Şampiyonası’nı unutun.
Bize çalıştılar
Grubumuzda yer alan Azerbaycan, Belçika ile kendi evinde 1-1 berabere kaldı, Mesut’un hat trick yaptığı maçta da Almanya, Avusturya’yı 6-2 mağlup etti. Bu sonuçlar ikinciliğimize yol açtı

UEFA Euro 2012 Elemeleri’nde Türkiye ile aynı grupta yer alan kardeş Azerbaycan, Belçika ile kendi evinde 1-1 berabere kalarak ikincilik yolunda bize büyük avantaj kazandırdı. Takipçimiz Avusturya ile karşılaşan Almanya da maçı 6-2’lik skorla kazanarak 8’de 8 yaptı.
İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın 55. dakikasında Timmy Simons kazandıkları penaltı atışını değerlendirerek Belçika’yı 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın tam Belçika lehine biteceğinin beklendiği dakikalarda sahneye Rauf Aliyev çıktı. Karabağ’ın 22 yaşınaki golcüsü, 86. dakikada attığı golle maçı beraberliğe taşırken, Belçika’nın umutlarını azalttı, Türkiye’nin ise gruptaki şansını arttırdı.
8. ve 23. dakikada Mesut’la 2-0’lık farkı yakalayan ev sahibi Almanya, 28. dakikada Podolski’yle durumu 3-0’a getirdi. 42. dakikada Arnautovic’in golüyle fark ikiye inse de ikinci yarı başlar başlamaz, 47’de yine Mesut golünü atarak hat-trick yaptı. 51. dakikada Harnik’le umutlanan Avusturya, 84’te Schürrle ve 89’da Götze’nin gollerine engel olamadı ve karşılaşma Almanya’nın 6-2’lik galibiyetiyle sona erdi.

Mesut üç attı, Almanya farka gitti
Türkiye'nin de yer aldığı A Grubu'nda Almanya, Avusturya'yı 6-2 mağlup etti. Real Madrid'in yıldız oyuncusu Mesut Özil ise hattrick yaparak yıldızlaştı.

A Milli Futbol Takımı'nın da yer aldığı 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Almanya ile Avusturya karşı karşıya geldi. AufSchalke Arena'da oynanan müsabakada gülen ekip 6-2'lik skorla Panzerler oldu. Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Miroslav Klose, 23 ve 47. dakikalarda Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil, 28. dakikada Galatasaray'ın transfer etmek için girişimlerde bulunduğu Lukas Podolski, 83. dakikada Andre Schürrle, 88. dakikada ise Avrupa devlerini peşinden koşturan genç yıldız Mario Götze kaydetti.

Avusturya'nın golleri ise 42. dakikada Marko Arnautovic ve 51. dakikada Martin Harnik'ten geldi. Beşiktaş'ta forma giyen Ekrem Dağ ilk 11'de sahaya çıkarken, maç boyunca oyunda kaldı.

Bu sonuçla Almanya puanını 21 yükselterek yoluna kayıpsız devam ederken, Avusturya 7 puanda kaldı.