Ölümün Pençesinden Hayata Dönüş

Adana`da, tek başına yaşayan ve mide kanaması geçirdiği için ölmek üzereyken komşuları tarafından farkedilen 61 yaşındaki Mehmet Yaşar Yaprak`ı CANKUR kurtardı.

Ölümün Pençesinden Hayata Dönüş
Açık olan mutfak penceresinden içeri giren arama kurtarma ekibi, Yaprak`ın yeniden hayata tutunmasını sağladı

Olay; merkez ilçe Çukurova`da meydana geldi. İddiaya göre; Mehmet Yaşar Yaprak, emekli olduktan sonra tek başına bir apartmanın ikinci katında yaşamaya başladı. Komşularıyla iyi ilişkiler içinde olan ve her Ramazan Bayramı`nda komşularıyla bayramlaşan Yaprak`tan bu bayram haber alınamadı. Bu durumdan şüphelenen ve Yaprak`ın evine giden komşuları, evden ses gelmediğini ve kötü kokular yayıldığını farketti

Komşular, bunun üzerine durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis, kapı kilitli olduğu için içeri giremedi. Bunun üzerine olay yerine Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan CANKUR ekipleri çağırıldı. Polis ve CANKUR ekibinden bir kişi itfaiye merdiveniyle balkona çıktı. Ancak, balkon kapısı kilitli olduğu için eve girilemedi. Sonunda evin mutfak penceresinin açık olduğu görüldü. İtfaiye merdiveni ile açık percereden CANKUR ekipleri içeri girerek kilitli olan dış kapıyı açtı. Yaşlı adamınyerde yattığını ve etrafında kanlar olduğu fark edilince sağlık ekibi çağırıldı. Olay yerinde yapılan ilk kontrollerde mide kanaması geçirdiği belirlenen Yaprak, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşlı adamın sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Kaynak: İHA