Netanyahu: "özür Dilemek Zorunda Değiliz"

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, bugün gerçekleşen haftalık kabine toplantısının başında Türkiye'yle ilişkilerinin düzelmesini ümit ettiğini fakat İsrail'in Mavi Marmara olayıyla ilgili özür dileme ihtiyacı hissetmediklerini belirtti.

Birleşmiş Milletlerin Mavi Marmara raporunun basına sızdırılması ve Türkiye'nin İsrail'e yaptırımlar uygulayacağını açıklamasının ardından ilk defa konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu, özür dilemek zorunda olmadıklarını söyledi. Jerusalem Post gazetesinin haberine göre Netanyahu, "İHH tarafından vahşice saldırılan askerlerimiz kendilerini savundukları için özür dilemeyeceğiz. Hamas'a kaçırılan silahları engellemek için yaptığımız çalışmalardan dolayı özür dilemeye gerek yok. İsrail ölenler için üzüntüsünübelirtiyor. Umarım Türkiye'yle ilişkileri geliştirmenin bir yolunu buluruz" ifadelerini kullandı. Netanyahu, Türkiye'yle şimdi olduğu gibi hiçbir zaman ilişkileri kesmek istemediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a sunulan raporun zaten İsrail'in bildiklerini işaret ettiğini belirten Netanyahu, "Kendimizi savunmak gibi temel bir hakka tamamen sahip çıkıyoruz. Vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı koruduğumuz için özür dilemeyeceğiz" dedi.

Mavi Marmara olayındaki askerlerin çıkardığı işi beğendiğini belirten Netanyahu, "Bizi korudunuz, biz de sizi herhangi bir uluslararası ortamda koruyacağız" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA