Garanti Masters’tan Nadir Elementler Fonu

Garanti Masters, Garanti Bankası’nın Özel Bankacılık B Tipi Yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı 29’uncu Alt Fonu olan Nadir Elementler Fonu’nu müşterilerine sunuyor.


Müşteriler böylece Türkiye’de BNP Paribas Global Nadir Elementler endeksine dayalı yeni bir fona yatırım yapma fırsatı elde ediyor. Anapara korumalı olan fon; modern teknoloji ve endüstride sıkça kullanılan nadir elementler (örn. lanthanum, ytterbium, neodymium) ve stratejik metaller (örn. cadmium, titanium) alanında faaliyet yürüten şirketlerin değer artışından faydalanmaya imkân tanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Garanti Masters Özel Bankacılık Birim Müdürü Demet Apak Şermet, “Üretiminde nadir elementlerin büyük rol oynadığı temiz enerji sektörü, (elektrikli otomobiller, rüzgar tribünleri gibi çevre dostu teknolojiler) ve günlük hayatta sık kullanılan ipod, ipad, lap top ve cep telefonu gibi ürünlerin önemi giderek artıyor. Bununla birlikte mevcut nadir element kaynaklarının ilerleyen zamanlarda gelecek talebi karşılamakta yetersiz kalacağı beklentisi büyüyor. Üretimin Çin’in tekelinde olması diğer ülkeleri rahatsız eden bir konu; Amerika, Kanada ve Moğolistan yeni maden ocakları bulmak veya eski maden ocaklarını etkin hale getirmek için elinden geleni yapıyor; ancak bundan verim almalarının seneler sürebileceği belirtiliyor. Garanti Masters Özel Bankacılık; talep beklentisi ve büyük oranda Çin`in kontrolünde bulunan sınırlı arzın yarattığı ortamın, sektördeki şirketlerin performansını olumlu etkileyeceğini göz önünde bulundurarak, yeni fonunu hazırladı. Böylece müşterilerimiz önümüzdeki dönemde büyüme beklentisi olumlu olan bu şirketlerden oluşan endeksin performansına yatırım yapma olanağı bulacak.” dedi.